Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Μεγάλες στιγμές στη Ζάκυνθο, νίκησε τον Παναργειακό και προκρίθηκε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μεγάλη επιτυχία για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος!

Η ομάδα από το όμορφο νησί του Ιονίου είδε το καμάρι της σήμερα να προκρίνεται στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια γιορτή που στήθηκε στο Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών!

Μπροστά στους πολλούς φίλους της που κατέκλυσαν τις εξέδρες, η ομάδα του Στάθη Καραμαλίκη επικράτησε με 2-0 του Παναργειακού, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στη Super League 2.

Οι νησιώτες μάλιστα πέτυχαν δύο εντυπωσιακά σε εκτέλεση τέρματα με τους Στεργίου και Παπανικόπουλο (ένα σε κάθε ημίχρονο) και συνεχίζουν στο Κύπελλο, κάνοντας όνειρα για ακόμα πιο πέρα!

Το φιλμ

Μετά από ένα πρώτο 30λεπτο με ελάχιστες προσπάθειες εκατέρωθεν και χωρίς κάποια ουσιαστική φάση, η Ζάκυνθος έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Συνοδινού. Ο Λιβέρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μακρής έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Δύο λεπτά μετά, ξανά οι γηπεδούχοι στο προσκήνιο, ο Τσιαπάρο στο ντεμπούτο του, βρήκε εξαιρετικά τον Στεργίου, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ και απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Στο 35′ όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική! Ο Γουσέτης κινήθηκε ωραία από πλάγια, βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Στεργίου ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους νησιώτες μπροστά στο σκορ, το δεύτερο ωστόσο ξεκίνησε με τον Παναργειακό να χάνει δύο καλές ευκαιρίες.

Στο 47′ ο Πρίκας εκτέλεσε το φάουλ, αναγκάζοντας σε σπουδαία επέμβαση τον Μπαλαούρα και δύο λεπτά μετά, ο ίδιος εκτέλεσε κόρνερ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χατζηδημητρίου δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66′ η Ζάκυνθος κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, που ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση της στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Γουσέτης και Παπανικόπουλος “έκρυψαν” την μπάλα και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Συνοδινό (2-0).

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 73′ έχασαν ευκαιρία με τον Μιλτιάδη για να μειώσουν το σκορ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση στον αγώνα και η Ζάκυνθος πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και περιμένει να δει αν θα είναι η μοναδική ερασιτεχνική ομάδα που θα συνεχίσει στον θεσμό!

Συνθέσεις

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης) : Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (81′ Τσουκαλάς), Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης, Γουσέτης (70′ λ.τ. Νικολακόπουλος), Μακρής (81′ Μεταξάς), Στεργίου (60′ Ζελέκου), Τσιαπάρο (60′ Ανανιάδης), Νικολίτσας, Παπανικολόπουλος

Παναργειακός (Γιώργος Βαζάκας): Συνοδινός, Σαάντο, Τσάνι, Τσιράκης, Καρυπίδης (67′ Καρντόσο), Πρίκας, Κωστίκα (60′ Κονέ), Κούγιανπα (50′ Μιλτιάδης), Αλιατίδης, Ντιαλό (67′ Τσιώλης), Χατζηδημητρίου (67′ Παναγιώτου)

φωτ. IonianSports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P