Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πάλεψε στα ίσια την γεμάτη αστέρες Γαλατά αλλά ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ (vids)

Μεγάλη μάχη έδωσε στην Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟΚ αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Rams Park.

Η Γαλατασαράι των Όσιμεν, Ικάρντι, Αγκούν και Μπατσουαγί (οι δύο μάλιστα ήταν στον πάγκο σήμερα) έκαμψε την αντίσταση του “δικεφάλου”, που πήγε για τη νίκη στην Τουρκία και δεν κλείστηκε σε καμία περίπτωση.

Σε καίρια χρονικά σημεία, η Γαλατά βρήκε το γκολ, την ώρα δηλαδή που ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε καλό timing, ενώ σε μεγάλη μέρα ήταν ο Κοτάρσκι που αποσόβησε τουλάχιστον τρία σίγουρα τέρματα.

Η ήττα φυσικά και δεν είναι καταστροφή για τον “δικέφαλο” που στις 3 Οκτωβρίου υποδέχεται στην Τούμπα τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Το φιλμ

Η Γαλατά θέλησε να μπει με ορμή, εκμεταλλευόμενη την έδρα της αλλά και τη δυναμική παρουσία των φίλων της στο Ali Sami Yen. Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο διάστημα 7′-9′ είχε δύο καλές στιγμές, κάνοντας αισθητή την παρουσία του. Ωραία ανάπτυξη από τους “ασπρόμαυρους”, μετά από κλέψιμο του Ότο, Ζίβκοβιτς, Οζντόεφ και Κωνσταντέλιας συνεργάζονται άψογα, με τον τελευταίο να σουτάρει και ο Γκιουνάι να κάνει σωτήρια επέμβαση.

Δύο λεπτά μετά, ο Κωνσταντέλιας ανέβηκε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ζίφκοβιτς που από πλάγια θέση σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά από το ριπλέι φάνηκε πως ο Κωνσταντέλιας βρισκόταν πίσω από το κέντρο την ώρα που έκανε την πάσα ο Μπάμπα.

Στο 13′ ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε κόρνερ με τον Ζίφκοβιτς, η μπάλα έφτασε στην περιοχή, ο Κεντζιόρα σούταρε αλλά πάνω στον τερματοφύλακα.

Η Γαλατά είχε την κατοχή στο διάστημα αυτό και στο 19′ ο Ακγκιούν έκανε μια σέντρα “ξυράφι” αλλά έκοψε σε κόρνερ ο Οζντόεφ. Δύο λεπτά μετά, σουτ του Τζέικομπς, ψηλά άουτ η μπάλα.

Στο 25′ ο “δικέφαλος” είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Τσάλοφ πάσαρε δεξιά στον Ζίβκοβιτς, αυτός έστρωσε στον Καμαρά, αλλά ο τελευταίος σούταρε πάνω στον Γκιουβέντς που μπλόκαρε εύκολα.

Δύο λεπτά μετά, οι Τούρκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Τεράστιο λάθος του Ότο, ο Σάρα σούταρε δυνατά από πλεονεκτική θέση και ο Κοτάρσκι του λέει “όχι”!

Στο 42′ νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Κάθετη πάσα του Αϊχάν για τον Ακγκιούν, αυτός έκανε το σουτ με τη μία, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ξανά στο προσκήνιο η Γαλατά, στο 45′ ο Όσιμεν έκανε εντυπωσιακό άλμα, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία να πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Ο Κωνσταντέλιας βγήκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το πλασέ αλλά ο Γκιουβέντς έκανε την απόκρουση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο για την ομάδα του.

Η Γαλατά ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 48′ ο Μπαρντακτσί βρήκε με φοβερή κάθετη πάσα τον Γιλμάζ, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε κόρνερ.

Η πίεση των Τούρκων είχε τελικά αποτέλεσμα στο επόμενο λεπτό, αν και ο τρόπος ήταν ο πλέον άδικος για την ελληνική ομάδα. Ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ, ο Μπάμπα προσπάθησε να αποφύγει την μπάλα, αλλά αυτή βρήκε στα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). 

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και στο 63′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Μπάμπα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Κωνσταντέλια, αλλά ο νεαρός εξτρέμ έκανε κακή επιλογή.

Στην αντεπίθεση, ανέλαβε δράση ο Κοτάρσκι, που έκανε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση στο ματς. Μετά την παράλληλη πάσα στην καρδιά της άμυνας, ο Όσιμεν έκανε την προβολή εξ επαφής και ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ αποσόβησε το γκολ!

Και ενώ ο Λουτσέσκου είχε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει αλλαγές, ο μοιραίος μέχρι εκείνο το σημείο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ! Ο Ζίβκοβιτς έπαιξε γρήγορα την μπάλα με τον Ότο, που μπήκε στην περιοχή, ο Γκιουβέντς έδιωξε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κωνσταντέλια, που την έστειλε στα δίχτυα! (1-1)

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, η Γαλατά είχε γρήγορα απάντηση. Φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους στα καρέ του “δικεφάλου”, ο Ακγκιούν σούταρε και αυτή τη φορά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1

Στο 90+2′ ο Ότο δοκίμασε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Γκιουβέντς.

Το ρίσκο που πήρε ο ΠΑΟΚ βγαίνοντας μπροστά για την ισοφάριση, του στοίχισε και ένα τρίτο τέρμα. Στην αντεπίθεση, ο νεοεισελθόντας Ικάρντι έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, σημαδεύοντας το “παραθυράκι” της εστίας του Κοτάρσκι, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (3-1).

Συνθέσεις

Γαλατασαράι (Οκάν Μπουρούκ) :  Γκιουβέντς, Γιάκομπς, Μπαρντακτσί, Σάντσες, Αϊχάν (84′ Γέλερτ), Σάρα, Τορέιρα, Μέρτενς (79′ Ντεμιρμπάι), Αγκούν (88′ Γκουτλού), Γιλμάζ (88′ Μπατσουαγί), Όσιμεν (79′ Ικάρντι)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Καμαρά (82′ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (78′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (78′ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P