Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πέρασε από το AEL FC Arena και προκρίθηκε στους “16” ο Πανσερραϊκός (vid)

Χάρη σε τέρμα του Μπετανκόρ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο “ΑΕΛ FC ARENA” και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Προσπάθησε να βρει το τέρμα της ισοφάρισης ως το φινάλε η ΑΕΛ δίχως ωστόσο να τα καταφέρει και πλέον στρέφει στην προσοχή της στον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Διαγόρα. Με 10 ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Πεταυράκη.

Το φιλμ

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στο τερέν. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους ουσιαστικά στιγμή στο παιχνίδι σε μια φάση που η άμυνα της ΑΕΛ δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση. Στο 8ο λεπτό ο Ντέλετις έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με στόχο τον Μπετανκόρ με τον δεύτερο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά από την “καρδιά” της περιοχής και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σουλούκου δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Πανσερραϊκού (0-1).

Η ΑΕΛ προσπάθησε σταδιακά να αφήσει πίσω της το “κρύο” τέρμα που δέχθηκε δίχως ο αντίπαλος να φανεί ανώτερος και να αντιδράσει. Στο 27ο η λεπτό, η ΑΕΛ κατέγραψε τη μεγαλύτερή και πιο ουσιαστική της στιγμή μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, όταν ο Κρητικός έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια γύρισε την μπάλα για τον Παπαγεωργίου με τον δεύτερο να υποδέχεται και να ψάχνει την αριστερή γωνία του Κάτσικα εκεί όπου ο Καρασαλίδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη από εκείνο το σημείο ανέβασε την απόδοσή της και έφτανε με περισσότερες αξιώσεις στο αντίπαλα καρέ, όντας σαφώς ανώτερη του αντιπάλου της μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 29′ ο Κρητικός έκανε το γύρισμα με τους ανθρώπους της ΑΕΛ να φωνάζουν για χέρι του Δεληγιαννίδη εντός περιοχής, με τον κ. Παπαδόπουλο να κλείνει τα μάτια σε καθαρή παράβαση. Στο 33ο λεπτό η μπάλα έφτασε με αξιώσεις στον Παναγιωτίδη που έκανε την προβολή με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 42′ ο αρκετά δραστήριος Κρητικός πήρε την μπάλα από τα αριστερά και πάτησε περιοχή κάνοντας ωραίο σουτ με τον Κάτσικα να διώχνει στη δεξιά του γωνία. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Ακόστα να υποδεχθεί την μπάλα και να ελιχθεί σουτάροντας από τα όρια της περιοχής με τον Κάτσικα να μπλοκάρει.

Αρκετή νευρικότητα από τις δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος. Οι δυο προπονητές ξεκίνησαν να πραγματοποιούν νωρίς τις αλλαγές τους θέλοντας να βοηθήσουν τις ομάδες τους. Η πρώτη καλή στιγμή για την επανάληψη ήρθε στο 69′ με τον νεοεισερχόμενο Φατάι να είναι ο τελικός αποδέκτης μιας όμορφης αντεπίθεσης και να πλασάρει υπό πίεση με τον Κάτσικα να διώχνει δύσκολα στη δεξιά του γωνία. Στο 78ο λεπτό ο Σγουρός που είχε περάσει λίγα δευτερόλεπτα πριν έκανε το φαλτσαριστό σουτ βλέποντας την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Στο 80ό λεπτό οι αριθμητικές ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν. Ο Σταύρος Πεταυράκης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα με την ΑΕΛ να ψάχνει το τέρμα της ισοφάρισης στο φινάλε με ποδοσφαιριστή παραπάνω. Η ομάδα του Αλέξανδρου Βοσνιάδη προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να βρει το τέρμα που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση βγάζοντας αρκετή διάθεση και πάθος. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ματς, με το τριπλό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Πανσερραϊκό να πανηγυρίζει την πρόκριση

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης) : Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου, Παπαγεωργίου Κ. (62′ Στίνα), Ακόστα (55′ Μούργος), Κοσσονού, Γιαξής, Παναγιωτίδης (77′ Σγουρός), Τριμμάτης, Μωραΐτης (62′ Φατάι), Κρητικός (77′ Παπαδόπουλος)

Πανσερραϊκός (Χουάν Φερνάντο) : Κατσίκας, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Ντέλετις, Λιάσος, Μπετανκόρ (76′ Γκίγκιτς), Τομάς (57′ Χατζηστραβός), Σταΐκος (63′ Ζελέν), Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (76′ Ουαγκέ), Σαλαζάρ (57′ Τέρζιτς)

*με στοιχεία από το athleticlarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P