Κατηγορίες
Γενικά

Ξεκίνημα με το αριστερό για τον Ολυμπιακό, “πλήρωσε” τα λάθη του (vids)

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Η κάτοχος του περσινού Conference League ηττήθηκε στο Groupama Stadium από τη Λιόν με σκορ 2-0 και ξεκίνησε με ήττα το μίνι πρωτάθλημα της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο παιχνίδι, αν δεν έμπαινε νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δέχτηκε δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών.

Βέβαια, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει τέρμα, όμως δεν κατόρθωσε να τις μετουσιώσει, δίνοντας την ευκαιρία στους Γάλλους να “χτυπήσουν” στην κόντρα, ένας τρόπος που παιχνιδιού για τον οποίο φημίζονται.

Επόμενο παιχνίδι για τους “ερυθρόλευκους”, την Πέμπτη 3/10 στο “Γ.Καραϊσκάκης” με την Μπράγκα.

Το φιλμ

Στο 3ο λεπτό, η πρώτη επίθεση με αξιώσεις στα καρέ του Τζολάκη από πλευράς γηπεδούχων, ο Λακαζέτ κέρδισε την κόντρα και δοκίμασε το μακρινό σουτ, η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Η πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ του Περί καταγράφηκε στο 21′, όταν ο Τσικίνιο βρέθηκε μόνος στα πλάγια, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Περί απέκρουσε με το δεξί χέρι, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

Στην αντεπίθεση, οι Γάλλοι απείλησαν με τον Νουαμά, ο οποίος από τα δεξιά έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Τζολάκης ήλεγχε την πορεία της μπάλας.

Στο 32′ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Ο Τσικίνιο βρήκε τον Ροντινέι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός κινήθηκε παράλληλα για να βρει χρόνο, δοκίμασε το τεχνικό πλασέ και ανάγκασε τον Περί σε μια σπουδαία επέμβαση.

Στο 39′ ο δραστήριος Φοφανά βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, μετά τη σέντρα του Νουαμά, αλλά ο Ρέτσος έκανε σωτήρια προβολή και απομάκρυνε την μπάλα, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Λιόν είχε δοκάρι! Ο Λακαζέτ πήρε την μπάλα στον άξονα, πέρασε έναν αντίπαλο και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Πιρόλα και να εξοστρακίζεται στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός απείλησε όταν ο Τσικίνιο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στα αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Γιάρεμτσουκ εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω στον Περί.

Στο 58′ ο ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο Λακαζέτ, πήρε την πάσα στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ και ο Πιρόλα με σωτήρια κόντρα έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Τσερκί έπιασε την κεφαλιά και ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στο σημείο αυτό, με τον Ολυμπιακό στη μετάβαση να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ροντινέι έκανε σέντρα “ξυράφι” από τα δεξιά αλλά η προβολή που επιχείρησε ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα παράλληλα από την εστία του Περί.

Στο 64′ οι Γάλλοι γύρισαν εξαιρετικά την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νουαμά έκανε το γέμισμα στον αμαρκάριστο Τολισό, με τον Τζολάκη να του κρύβει το οπτικό πεδίο και να απομακρύνει με τα πόδια.

Ένα λεπτό μετά όμως, ο Ολυμπιακός δέχτηκε τέρμα. Το γκολ ανήκει εξ ολοκλήρου στον Σερκί, ο οποίος πέρασε δύο αντιπάλους από τα δεξιά και με ένα πολύ δυνατό σουτ “κεραυνοβόλησε” τον Τζολάκη (1-0).

Στο 69′ σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Λιόν, η μπάλα φάνηκε να απομακρύνεται αλλά ο νεοεισελθόντας Κωστούλας έπιασε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι που “έξυσε” το οριζόντιο δοκάρι.

Στη μετάβαση όμως, ο Ολυμπιακός ολιγώρησε και μετά την πάσα του Ταλιαφίκο, ο Μπενραχμά που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, με υποδειγματικό πλασέ “έγραψε” το 2-0.

Στο 88′ ο Ολυμπιακός σκόραρε με αναπάντεχο τρόπο αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off-side. Ο Γουίλιαν θέλησε από αριστερά να βρει με σέντρα τον Ελ Κααμπί και ο Τσαλέτα-Τσαρ που προσπάθησε να αποκρούσει, την έστειλε στο βάθος της εστίας του Περί, όμως υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση ο Βραζιλιάνος εξτρέμ.

Συνθέσεις

Λιόν (Πιερ Σαζ) : Περί, Νάιλς, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Τολίσο, Μάτιτς (68′ Τέσμα), Σερκί (68′ Μπενραχμά), Φοφανά (67′ Ζαχά), Λακαζέτ (75′ Μικαουτάτζε), Νουαμά (81′ Ντιαβαρά)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Κάρμο, Πιρόλα (68′ λ.τ. Στάμενιτς), Ρέτσος (83′ Ντόη), Ορτέγκα, Ροντινέι, Έσε, Ντάνι Γκαρθία (68′ Γουίλιαν), Τσικίνιο (83′ Βέλντε), Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ (60′ Κωστούλας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P