Κατηγορίες
Αθλήματα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: 5ος με πολύ καλή εμφάνιση ο Παπαγγελής στον αγώνα δρόμου

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας δρόμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ποδηλασίας δρόμου της Ζυρίχης, με τον Νίκο Παπαγγελή να παλεύει μέχρι τέλους για το πολύτιμο μετάλλιο, το οποίο γλίστρησε από τα χεριά του μόλις για μισή ρόδα.

Μετά τη συμμετοχή του στην ατομική χρονομέτρηση και την πέμπτη θέση, ο 4ος Παραολυμπιονίκης του Παρισιού, Νίκος Παπαγγελής, συμμετείχε στον αγώνα δρόμου στην ελβετική πόλη που φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο αγώνας είναι 62.7χλμ και μπορεί η υπόθεση για το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο να ήταν ξεκάθαρη βάσει την εξέλιξη του αγώνα, αλλά αυτό δεν ισχύει για το χάλκινο.

Εννέα αθλητές ποδηλατούσαν μαζί για να το κατακτήσουν και ανέμεσά τους ήταν ο Έλληνας πρωταθλητής. Στο βάθρο ανέβηκε τελικά ο Βέλγος, Έβουντ Βρομάντ, ο οποίος κατέγραψε 1:37:21, χρόνος +7:54 από τον νικητή του αγώνα Αλεξάντρε Λουτέ (Γαλλία) που σημείωσε 1:29:27. Ο Παπαγγελής σημείωσε επίσης 1:37:21 αλλά κατέλαβε την πέμπτη θέση, αφού ο Βρομάντ και ο Χίντε Μπούρ (Ολλανδία), τερμάτισαν ελάχιστα πιο έγκυρα. Το αργυρό μετάλλιο πίσω από τον Λουτέ κέρδισε ο Μάθιου Ρόμπερτσον (Βρετανία) με 1:30:12.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P