Κατηγορίες
Super League 2

Νίκη στο ντέρμπι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και 2×2 (vids)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή και συνέχισε με το απόλυτο στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Οι Ηπειρώτες είχαν σε μεγάλη μέρα τους Χάινριχ και Μάντζη, με τον δεύτερο μάλιστα να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Από την άλλη πλευρά, ο Γηραιός βρήκε την ισοφάριση με το γκολ του Τσιριγώτη, όμως στη συνέχεια απώλεσε σημαντική ευκαιρία να κάνει την ανατροπή με τον Κυνηγόπουλο, δεχόμενος στη συνέχεια το δεύτερο τέρμα του Μάντζη, που έδωσε και τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το φιλμ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στον ΠΑΣ, με τον Σόρια στο 6′ να κατεβάζει την μπάλα από δεξιά και να κάνει την παράλληλη μπαλιά προς την περιοχή, αλλά ο Μάντζης αρχικά και ο Λούπας στη συνέχεια δεν κατάφεραν αν βρουν την μπάλα καλά και αυτή πέρασε άουτ.

Νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 11′, με τον Αθανασίου να φεύγει στην κόντρα από δεξιά, να δίνει την μπάλα στον Μάντζη, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε και ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά είδε τον Στουρνάρα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη φάση και για τον Ηρακλή καταγράφηκε στο 14′, με τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά γεμίζοντας προς την περιοχή, τον Κυνηγόπουλο να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό μετά, ο Χάινριχ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή έτοιμος να σκοράρει, αλλά με σωτήριο τάκλιν του Κιβρακίδη έδιωξε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ του Σόρια, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, οι αλληλοκαλύψεις του Ηρακλή δεν λειτούργησαν και ο Μάντζης με “βολίδα” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στουρνάρα (1-0).

Ο εξαιρετικός ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα στο 22ο λεπτό. Ο σκόρερ Μάντζης πλάσαρε τον Στουρνάρα, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά, αποσοβώντας τον διαφαινόμενο κίνδυνο.

Στο 33′ ο δραστήριος Χάινριχ προσπάθησε να βρει με πάσα στα δεξιά τον Αθανασίου, ο οποίος αν προλάβαινε την μπάλα θα έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ.

Στο 43′ ο Χάινριχ είδε τον Στουρνάρα να αποκρούει με τα πόδια το πλασέ που επιχείρησε στη δεξιά γωνία.

Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Ηρακλής ισοφάρισε! Ο Κυνηγόπουλος βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση γύρισε στον Τσιριγώτη, αυτός σούταρε, ο Μπακαδήμας έβαλε το κεφάλι και άλλαξε την πορεία για το 1-1.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, ο Σόρια έκανε το γύρισμα, ο Χάινριχ έπιασε το μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στουρνάρα.

Στα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει την ανατροπή. Ο Κυνηγόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε δυνατά σε θέση τετ-ε-τετ και η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Αθανασίου. Στην επαναφορά ο Τσιριγώτης σούταρε εκ νέου και απομάκρυνε ο Λούπας.

Στην αντεπίθεση από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χάινριχ βγήκε με τη σειρά του σε θέση τετ-α-τετ και ο Κιβρακίδης έβαλε σωτήρια το πόδι του στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 65′ ο Χάινριχ έστρωσε στον Μάντζη στο ύψος του πέναλτι, ο τελευταίος έκανε το σουτ και πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Σιδεράς. Με την εκτέλεση του κόρνερ από τον Λούπα, ο Μάντζης με κεφαλιά “έγραψε” το 2-1.

Στο 78′ μεγάλη φάση για τον Ηρακλή, ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ και η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Αθανασίου.

Στο επόμενο λεπτό, σέντρα σουτ του Κυνηγόπουλου, η μπάλα στην πάνω πλευρά των δικτύων.

Στα εναπομείναντα 10 περίπου λεπτά, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και έτσι ο ΠΑΣ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς) : Αθανασίου, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Λούπας (90+6′ Δούμας), Μπακαδήμας, Τζίνο, Ρίντερ, Χάινριχ (86′ Λέο), Μάντζης (71′ Σέποβιτς), Μπεγκάλα, Αθανασίου Β. (71′ Νικολιάς)

Ηρακλής (Σωκράτης Οφρυδόπουλος) : Στουρνάρας, Κυβρακίδης (86′ Καλουτσικίδης), Τασουλής, Σιδέρας, Διαμαντής, Χάμοντ (79′ Χιμένεθ), Μπελμόντ (68′ Ντουκουρέ), Χριστοδουλόπουλος (68′ Μιράντα), Μπερτόλιο, Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης (86′ Κούστα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P