Κατηγορίες
Super League 2

“Έσπασε το ρόδι” με Παναγιωτούδη ο Μακεδονικός

Ο Μακεδονικός επικράτησε με 1-0 του Καμπανιακού, στη Νέα Ευκαρπία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο διάστημα του πρώτου μέρος, απειλώντας αρχικά στο 12’ με τον Κουιρουκίδη και δύο λεπτά μετά κατάφεραν να φτάσουν στο 1-0 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Παναγιωτούδη. Ο Καμπανιακός μετά το γκολ που δέχθηκε, προσπάθησε να ανεβάσει την πίεσή του και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το πλασέ του Κωτσόπουλου, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια ο Ταλιχμανίδης. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους, όταν ο Ραμίρεζ από πλεονεκτική θέση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιακουμή στο 45’.

Στο δεύτερο μέρος, ο Καμπανιακός είχε υπέρ του τον αέρα, ο οποίος δυσκόλεψε σε πολλές περιπτώσεις τους παίκτες του Μακεδονικού. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 56’ με συρτό σουτ του Ν. Καθάριου και στο 65’ με δυνατό σουτ του Κωτσόπουλου, ανάγκασαν τον Ταλιχμανίδη να διώξει την μπάλα με δυσκολία. Στο 86’ το σουτ του Ν. Καθάριου εκτός περιοχής, χτύπησε στον Διαμαντόπουλο και κατέληξε λίγο άουτ.

Το φιλμ

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 12’. Ο Χασάνογλου πέρασε την κάθετη μπαλιά στον Κουιρουκίδη, ο οποίος από θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά πλάσαρε τον Γιακουμή, με τον τελευταίο να επεμβαίνει και να αποσοβεί το γκολ.

Ο Μακεδονικός στην επόμενη στιγμή του στο παιχνίδι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Παναγιωτούδης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή, για το 1-0 στο 14’. Εξι λεπτά αργότερα, ο Ζαφειράκης πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα από τον Παπαστεριανό, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την σέντρα-σουτ αλλά ο Γιακουμής έδιωξε με δυσκολία την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 25’ ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση στο 34’, όταν ο Πέττας πέρασε την κάθετη πάσα στον Κωτσόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά πιεζόμενος από τον Σαραγιώτη, έκανε το τελείωμα και ο Ταλιχμανίδης έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στους «πράσινους». Ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, ο Σιχαρουλασβίλι είδε το over lap του Χασάνογλου, του πέρασε την μπάλα, εκείνος από θέση δεξιά στην περιοχή έβγαλε την συρτή σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Ραμίρεζ, όμως ο τελευταίος από το σημείο του πέναλτι έπιασε αδύναμο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Γιακουμή, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος και με υπέρ τους τον αέρα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν την ευκαιρία με τον Ν. Καθάριο στο 54’, ο οποίος με θέση δεξιά έκανε το σουτ, όμως ο Ταλιχμανίδης με έδιωξε την μπάλα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Στο 64’ ο Ν. Καθάριος πέρασε την κάθετη στον Κωτσόπουλο, ο οποίος μπήκε περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, έδιωξε ο Ταλιχμανίδης και την επαναφορά ο Φροσύνης από πλεονεκτική θέση έχασε την ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι στο 73’ ζήτησαν πέναλτι, για ανατροπή του Χασάνογλου μέσα στην περιοχή από τον Κολλαρά, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση, έδειξε συνέχεια στο ματς. Στο 86’ το σουτ του Ν. Καθάριου εκτός περιοχής, χτύπησε στον Διαμαντόπουλο και κατέληξε λίγο άουτ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν σημειώθηκε άλλη άξια αναφοράς φάση, με τον Μακεδονικό να επικρατεί με 1-0 και να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Χασάνογλου, Τσουκάνης, Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ (86’ Παντεκίδης), Σιχαρουλασβίλι (70’ Γιακουμάκης), Κουιρουκίδης, Ζαφειράκης (54’ λ.τ. Χάσεκ)

Καμπανιακός (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Ντουμάνης, Κολλαράς, Παπαστεριανός (81’ Διαμαντόπουλος), Σέχου, Σαρβανίδης (74’ Παπακωνσταντίνου), Γαρύφαλλος (46’ Καθάριος Ν.), Εππας, Κωτσόπουλος, Πέττας, Φροσύνης

*με στοιχεία από το makedonikos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P