Super League 1

Στην κορυφή με Πιερό και Άμραμπατ η ΑΕΚ! (vids)

“Κιτρινόμαυρο” βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στη Super League!

Η ΑΕΚ χάρη στα γκολ του Φρέτζι Πιερό (30′) και Νορντίν Άμραμπατ (από τα 11 βήματα στις καθυστερήσεις), νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και έφτασε τους 14 βαθμούς στην κορυφή, έναν περισσότερο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα, οι “πράσινοι”, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να φτάσουν στην ισοφάριση, έμειναν έξι βαθμούς πίσω από τους σημερινούς τους αντιπάλους.

Σε ένα ντέρμπι με σκληρές μονομαχίες και ελάχιστες τελικές προσπάθειες, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε τον στόχο της και πήρε τη νίκη κόντρα σε έναν παραδοσιακό αντίπαλο. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε δικαιωματικά στην «Ένωση», που με πίεση και πρωτοβουλία, ήξερε πως να κάνει υπομονή μέχρι να φτάσει η στιγμή να «χτυπήσει» τους«πράσινους». Όμως, το ημίχρονο φαίνεται πως καθάρισε το… μυαλό του «τριφυλλιού», που μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, προκαλώντας ανησυχία στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων». Όλα έληξαν άδοξα για τον Παναθηναϊκό, όταν το πέναλτι κόντρα στη ροή του αγώνα, τερμάτισε κάθε ελπίδα για κάποιο βαθμό.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος. Στο 4’ ο Ιωαννίδης έδωσε στον Τετέ, που άργησε να εκτελέσει και κόπηκε.

Στο 11’ ο Βίντα βρήκε τον Πινέδα που γύρισε στον Ρότα, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα άουτ με πλασέ. Στο επόμενο λεπτό ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα από τον Ντραγκόφσκι, όμως, ο Ίνγκασον πρόλαβε κι έδιωξε πριν εκμεταλλευτεί ο Πιερό το σοβαρό λάθος του Πολωνού γκολκίπερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο Παναθηναϊκός δημιουργικά ήταν ακίνδυνος και η Ένωση που είχε ορισμένες προϋποθέσεις, κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 30’! Ο Ρότα έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Πιερό νίκησε κατά κράτος τον Ίνγκασον στον αέρα και με κεφαλιά εκτέλεσε τον Ντραγκόβσκι για το 1-0.

Στο 39’ ο Στρακόσα έδιωξε την κεφαλιά του Γεντβάι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κροάτης στόπερ διόρθωσε το λάθος του κι εμπόδισε τον Πιερό να σημειώσει το δεύτερό του γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το τριφύλλι να έχει δύο καλές στιγμές. Στο 48’ ο Ιωαννίδης έδωσε τον Τετέ, αλλά ο Βίντα τον πίεσε και η μπάλα από την προσπάθεια του Βραζιλιάνου κατέληξε στα χέρια του Στρακόσα. Στο 49’ το σουτ του Ουναϊ, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στην πίεση της ΑΕΚ, έφυγε άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό και στο 52’ σε σέντρα του Κοϊτά η μπάλα έκανε καραμπόλα στα κεφάλια των Κάλενς, Πιερό κι έφυγε άουτ. Στο 55, παράλληλα, ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε την κεφαλιά του Βίντα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε τον Πελίστρι δεξιά, τον Μαντσίνι αριστερά και τον Τετέ πίσω από τον Ιωαννίδη, ενώ ο Αλμέιδα απέσυρε τον Πινέδα και στη συνέχεια τους Περέιρα, Σιμάνσκι.

Η ομάδα του Αλμέιδα έκλεισε τους χώρους στα χαφ, ο Ιωαννίδης έβγαινε εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα κι από τα άκρα δεν υπήρχε ανάπτυξη για το τριφύλλι.

Ο Αλόνσο έκανε φουλ επιθετικό τον Παναθηναϊκό με τους Μπακασέτα σε ρόλο οκταριού και τον Τσέριν κόφτη.

Οι πράσινοι άφησαν χώρους και στο 80’ ο Πιερό είχε κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό σουτ του Λιούμπιτσιτς επίσης έφυγε άουτ.

Στην επόμενη φάση ο Ιωαννίδης καθυστέρησε, έκανε το κάτι παραπάνω κι έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-1.

Το ντέρμπι είχε πλέον τρελό ρυθμό από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ανοίχτηκε σε τεράστιο βαθμό. Στο 86′ ο Στρακόσα μπλόκαρε την κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Στο 90+2′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Σε μονομαχία στον αέρα με τον Πιερό, ο Τσέριν φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Ο Στέγκεμαν δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε στο VAR και τότε καταλόγισε πέναλτι.

Ο Άμραμπατ πήγε στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε για το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη της Ένωσης.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (89′ Μήτογλου), Πήλιος, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (65’ Γιόνσον), Περέιρα (71’ Μάνταλος), Κοϊτά, Ελίασον (88′ Άμραμπατ), Πιερό.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (65’ Πελίστρι), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Τζούρισιτς (65’ Μαντσίνι), Τετέ (86′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 28/9

ΝΠΣ Βόλος – Athens Kallithea  1-1
Asteras AKTOR – Λεβαδειακός  1-1

Κυριακή 29/9

ΟΦΗ – Παναιτωλικός  1-2
Ολυμπιακός – Ατρόμητος  2-0
ΠΑΟΚ – Άρης  0-1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός  2-0

Δευτέρα 30/9

Λαμία – Πανσερραϊκός (20.00)

Η βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P