Κατηγορίες
Super League 2

“Ξέσπασε” στον Διαγόρα η ΑΕΛ (photos)

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε στο AEL FC Arena τον Διαγόρα Ρόδου για τη 2η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Super League 2, τον οποίο και κέρδισε με 3-0. Αυτήν ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την ΑΕΛ. Σκόρερ της νίκης της ΑΕΛ οι Γιάννης Πασάς (25′ πέναλτι και 59′) και Βίκτορ Στίνα (63′).

Η ομάδα της Θεσσαλίας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή έδειξε τις προθέσεις της να τελειώσει το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Στο 7′ ο Πασάς γύρισε στη μικρή περιοχή με τους Μούργο και Στίνα να μη συνεννοούνται καλά και να χάνουν μοναδική στιγμή για να ανοίξουν το σκορ. Στο 10′ ο Διαγόρας απείλησε με ένα σουτ του Μανωλάκη το οποίο και μπλόκαρε ο Περντρέου στη δεξιά του γωνιά.

Στο 15ο λεπτό από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βίκτορ Στίνα, ο Νίκος Βαφέας ήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 17′ ο Γιάννης Πασάς ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμά του μέσα στην περιοχή του Διαγόρα, το οποίο και αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Τσακαλίδης.

Τελικά, η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι του Γιάννη Πασά. Ο Τάσος Κρητικός μπήκε ωραία στη μεγάλη περιοχή του Διαγόρα από αριστερά με τον Νικολή να τον ανατρέπει και τον Τσακαλίδη να δείχνει την άσπρη «βούλα» του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Πασάς που δεν λάθεψε στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνιά από την οποία έπεσε ο Τσιλιγγίρης, κάνοντας έτσι το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ μπήκε με σκοπό να τελειώσει την υπόθεση νίκης. Στο 51′ ο Γιάννης Πασάς στο ύψος του πέναλτι είχε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, «έπιασε» όμως… αέρα. Ενώ στο 53′, 54′ και στο 55′ η ΑΕΛ έχασε τριπλή ευκαιρία με Στίνα, Πασά και Μωραΐτη. Η τρίτη κατά σειρά, αυτήν του Μωραΐτη ήταν στο οριζόντιο δοκάρι εξ’ επαφής έπειτα από κόρνερ του Στίνα από δεξιά.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Όπως λέμε και στην ποδοσφαιρική αργκό… «ψηνόταν» και ήρθε στο 59′. Ο Γιάννης Πασάς από τα 30 και πλέον μέτρα γύρισε ωραία με το κορμί του και με έναν «κεραυνό» κέρδισε τον Τσιλιγγίρη για το 2-0.

Ενώ και το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 63′ ο Βίκτορ Στίνα βρέθηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη σούταρε δυνατά στην απέναντι γωνία του Τσιλιγγίρη με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα του Διαγόρα για το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε ο Διαγόρας ήταν στο 85′ να έχει ένα δοκάρι σε στατική φάση από γέμισμα του Ολιβέρι Τόμας. Η «βυσσινί» άμυνα αδράνησε, η μπάλα έσκασε στη μεγάλη περιοχή πέρασε απ’ όλους και σταμάτησε στο δοκάρι του Περντρέου, πριν ο Ρακίπ Μπέργκου με κεφαλιά τη στείλει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ.

δείτε φωτογραφίες στο ArenaLarissa

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περντρέου, Παπαγεωργίου Α., Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσονού, Μπαριέντος (75′ Σγουρός), Γιαξής (46′ Παναγιωτίδης), Στίνα, Μούργος (46′ Μωραΐτης), Κρητικός (68′ Ακόστα), Πασάς (68′ Παπαγεωργίου Κ.)

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας): Τσιλιγγίρης, Σταματούλας, Δημόπουλος (44′ λ.τ. Κατσουλίδης), Νικόλης, Μανωλάκης, Μπέργκου, Παπαδόπουλος (65′ Γαρουφαλιάς), Σαπουντζής, Τσιαντούνας (65′ Αντό), Κοκκίνης (56′ Ολιβέρι), Λιούμης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P