Κατηγορίες
Διάφορα

Η υφήλιος κρατάει την ανάσα της Ξεκίνησε η εισβολή του Ισραήλ, άγνωστο που θα οδηγήσει όλο αυτό… (vids)

Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να οδηγείται πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των τελευταίων ημερών για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Jerusalem Post μετέφερε πληροφορίες ότι οι IDF έχουν εξαπολύσει μαζικά πυρά αρμάτων μάχης σε συγκεκριμένες θέσεις στον νότιο Λίβανο, ενώ και η Haaretz αναφέρει ότι εξαπολύθηκαν πυρά αρμάτων και πυροβολικού. Την πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι αρχικός στόχος της χερσαίας επιχείρησης είναι να καταστρέψουν τις θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα.

Νωρίτερα, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ υπήρχε έντονη κινητικότητα καθώς Ισραηλινοί έφεδροι κατέφθαναν σε σημεία συγκέντρωσης ενόψει της χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο.

Λίγο νωρίτερα κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών και πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, έλεγαν ότι αποσύρθηκαν τα στρατεύματα στα σύνορα εν αναμονή του χτυπήματος του Ισραήλ στο Λίβανο.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο ανέφερε ότι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ ήταν θέμα ωρών καθώς πλέον για την εξέλιξη είχε ενημερωθεί και η αμερικανική ηγεσία.

Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι οι ισραηλινοί επρόκειτο να προχωρήσουν σε μία περιορισμένης κλίμακας επέμβαση και θα επικεντρωθεί στην καταστροφή εκτοξευτών πυραύλων της Χεζμπολάχ και όπλων και άλλων υποδομών, και στη συνέχεια την απόσυρση των δυνάμεων.

*με στοιχεία από το thestival.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P