Διάφορα

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Δύο νέοι άνθρωποι νεκροί από τη φωτιά, έσπευσαν να βοηθήσουν

Ένα εφιαλτικό βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Κορίνθου, καθώς η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από χθες το μεσημέρι από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο, καίει ανεξέλεγκτη.

Δυστυχώς, τα ξημερώματα, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό, ηλικίας 35 και 40 ετών. Τα θύματα ήταν κάτοικοι του χωριού, που με γενναιότητά προσπάθησαν να προστατέψουν τον τόπο τους. Το βράδυ της Κυριακής είχαν πάει με τα μηχανάκια τους στο διπλανό χωριό για να βοηθήσουν κάποιον φίλο ή συγγενή. Τελευταία φορά έδωσαν σημάδια ζωής την Κυριακή στις 21.30, όποτε έστειλαν βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Οι δύο άνδρες είχαν οικογένειες και μικρά παιδιά. Ο ένας δύο μικρά παιδιά και ο άλλος τρία.

«Είναι τραγικό. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Στα χωριά ο ένας βοηθάει τον άλλο. Έτσι έχουμε μάθει να ανοίξουμε τον δρόμο, να βοηθήσουμε τον φίλο μας, το συγχωριανό μας», τόνισε στο OPEN o αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιώλης.

Στα 30 χλμ το μέτωπο της φωτιάς

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς του κατοίκους του οικισμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο.

Από χθες πάντως έχουν σταλεί αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.

Οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους είναι καλύτερη καθώς οι ριπές των 7 μποφόρ τη νύχτα έχουν πέσει στα 4 μποφόρ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη φωτιά, περίπου 350 πυροσβέστες επιχειρούν με 110 οχήματα και 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

*με στοιχεία από το korinthostv

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P