Κατηγορίες
Διάφορα

Η Μελόνι θέσπισε πρόστιμο 10.000€ σε μαθητές και μαθήτριες για παραβατική συμπεριφορά στο σχολείο!

Μέτρα για την καταπολέμηση της βίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς στα σχολεία λαμβάνει η Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η Ιταλίδα πρωθυπουργός επαναφέρει στα σχολεία τον βαθμό συμπεριφοράς («Voto di condotta»), ο οποίος περιλαμβάνει ορισμένους κανονισμούς για τον τρόπο που πρέπει να φέρονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά, ένας μαθητής που κάνει φασαρία στην τάξη δεν θα περνά στην επόμενη, όσο καλοί και αν είναι οι βαθμοί του. Ο βαθμός συμπεριφοράς θα αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα αξιολογούνται με βάση τη συμπεριφορά τους κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Η βαθμολογία θα είναι από το 1 μέχρι το 10.

Επιπλέον, όσα παιδιά βαθμολογούνται με έξι, θα γράψουν μία έκθεση, υπό τον τίτλο: «Ιθαγένεια και αλληλεγγύη» για να προβιβαστούν. Παράλληλα, αυστηρότερα θα γίνουν και τα ισχύοντα πειθαρχικά μέτρα στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά, οι μαθητές, οι οποίοι θα τιμωρούνται με αποβολές για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αντιμετωπίζουν ποινές, όπως η κοινωνική εργασία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα «Τα παιδιά και οι νέοι που θα γίνονται βίαιοι απέναντι στους δασκάλους τους θα πρέπει στο μέλλον να καταβάλουν πρόστιμα, ύψους έως και 10.000 ευρώ».

Τέλος, χρειάζεται να ειπωθεί πως η Ένωση Διευθυντών Σχολείων της Ιταλίας τάσσεται υπέρ του νέου νόμου, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση της χώρας που ασκεί έντονη κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς διατείνονται ότι τέτοιες μέθοδοι θεωρούνται σκληρές και αναχρονιστικές.

*Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P