Κατηγορίες
Συνεργάτες

Τέσσερα νέα τραγούδια από την Spider Music, με κοινό παρονομαστή τον δημιουργό, Βαγγέλη Μάλλιο

Τέσσερα νέα τραγούδια από τη Spider Music, με κοινό παρανομαστή τον δημιουργό, Βαγγέλη Μάλλιο.

Νάντια Καραγιάννη, Ζανέτ Καπούγια, Νίκος Καραγιάννης οι ερμηνευτές που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Βαγγέλη Μάλλιου για να συμμετέχουν σε αυτό το project.

Η Νάντια Καραγιάννη, ερμηνεύει το τραγούδι με τον τίτλο «Έρημη Πόλη» μια λαϊκή μπαλάντα, σε μουσική και στίχους του Βαγγέλη Μάλλιου.

Η Ζανέτ Καπούγια που τόσο μας είχε λείψει η φωνή της, επιστρέφει στη δισκογραφία δυναμικά με την μπαλάντα «Στων αστεριών τη σκόνη» μια μπαλάντα που της ταιριάζει απόλυτα σε μουσική και στίχους του Βαγγέλη Μάλλιου, στο στούντιο αποφάσισαν μαζί να μας χαρίσουν και τη Spanish Version αυτού του τραγουδιού με τον τίτλο «El Mundo del amore s magico», σε στίχους της Ζανέτ.

Και ο Νίκος Καραγιάννης με το τραγούδι «Τσίπουρα», σε μουσική και στίχους του Βαγγέλη Μάλλιου, μια σύγχρονη ρούμπα με χάλκινους ήχους που σίγουρα θα μας ξεσηκώσει, το τραγούδι Τσίπουρα έχει οπτικοποιηθεί από τον Κώστα Γοντικάκη.

Τα τραγούδια κυκλοφορούν ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες από τη Spider Music.

Τους ερμηνευτές τους γνωρίζουμε καλά, ας γνωρίσουμε και τον δημιουργό.

Ο Βαγγέλης Μάλλιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο δίκαιο από το University of London (Queen Mary and Westfield College).

To ότι ασκεί μάχιμη δικηγορία δεν τον εμποδίζει να δημιουργεί τραγούδια, να σκέπτεται μουσικά και να επενδύει τις μελωδίες του με στίχους. Παίζει πιάνο και ακορντεόν.

Πιστεύει στην αυτοκίνηση της ψυχής, που αυτόφωτη, χωρίς εξωτερική επιβολή, λογικό κίνητρο ή και μέσα από αντιξοότητες, αναζητάει το ωραίο, από το οποίο μαγνητίζεται. Ο μουσικός κόσμος είναι ο ιδανικός τόπος σύλληψης του συναισθήματος από τον ήχο. Η μουσική μιλάει απευθείας στην καρδιά. Ταυτόχρονα, είναι μια (πυθαγόρεια) επιστήμη. Ο στίχος όμως δίνει νόημα και ταυτότητα στη μελωδία.

Πιστεύει στον εκσυγχρονισμό της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης. Το λαϊκό τραγούδι είναι ένα δέντρο με γερές ρίζες, που βγάζει διαρκώς νέα κλαδιά και επιζητά την αναγέννησή του. Τον προσελκύουν όμως και άλλα είδη μουσικής (κλασική, ροκ, λάτιν κ.α.).

Πιστεύει ότι, με μία ευρεία παλέτα μουσικών χρωμάτων, στη σύγχρονη συγκεχυμένη πραγματικότητα, είναι δυνατή η εναρμόνιση των αντιθέτων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επιχειρεί, από τα πρώτα κιόλας βήματά του, στο μουσικό στερέωμα, να εντοπίσει και αποκρυσταλλώσει το διαχρονικό μέσα στο στιγμιαίο, φιλοτεχνώντας σε μορφή αιώνια το αέναο μεταβαλλόμενο που κρύβεται μέσα μας, με τα φτερά που μόνο η τέχνη δίνει στον άνθρωπο. Μουσική, χωρίς συγκίνηση, ως συνοδευτική υπόκρουση, δεν έχει λόγο ύπαρξης !

Η οικογένεια του, τόσο η σύζυγός του, Σοφία, όσο και η κόρη του, Αντιγόνη, ασχολούνται, επίσης, με τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P