Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο γνωστός, Ευρωπαίος Ολυμπιακός “διέλυσε” την Μπράγκα! (vids)

Στιγμές από την περσινή φρενήρη πορεία προς την κατάκτηση του Conference League θύμισε σήμερα ο Ολυμπιακός.

Οι “ερυθρόλευκοι” άφησαν πίσω την ήττα στη Γαλλία από τη Λιόν και έφτασαν σε ευρεία νίκη (3-0) κόντρα στην Μπράγκα, δίνοντας μεγάλη χαρά στους φίλους της ομάδας που έσπευσαν στο “Γ.Καραϊσκάκης”.

O Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους Πορτογάλους των Καρβαλιάλ και Όρτα, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να πετυχαίνει δύο γκολ (το πρώτο η UEFA το χρέωσε αυτογκόλ) και τον Έσε να κάνει το καθοριστικό 2-0 στο ματς.

Το φιλμ

Πρωταγωνιστές οι Ζέλσον Μαρτίνς και ο σκόρερ Αγιούμπ Ελ Καμπί, που συνεργάστηκαν δις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πετυχημένα μόνο… μία φορά, καθώς ο Πορτογάλος υποδεικνύεται off side στο 5’ και το γκολ του Μαροκινού από την ασίστ του Πορτογάλου ακυρώνεται από το VAR.

Ακολούθησαν του ακυρωθέντος τέρματος, δύο ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα, αρχικά για τους γηπεδούχους με τον Κάρμο στο 20’, που είδε το Ματέους να απομακρύνει την κεφαλιά του, και στο 38’, όταν ο Γκάμπρι κόπηκε από την έξοδο, ουσιαστικά, του Τζολάκη, που του έκλεισε το οπτικό πεδίο.

Ο Έλληνας γκολκίπερ γνωρίζει την αποθέωση, μετά την απόκρουσή του σε εκτέλεση κόρνερ, και η… δικαίωσή του έρχεται με το πλασέ του Ελ Κααμπί στις καθυστερήσεις, ύστερα από όμορφο τακουνάκι του Ζέλσον.

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός! Ο… μονιμοποιημένος εξτρέμ Ροντινέι κλέβει την μπάλα στο χώρο του κέντρου και πασάρει για τον ελεύθερο Έσε, ο οποίος πλασάρει την κατάλληλη στιγμή για να διπλασιάσει τα γκολ και να καταστήσει τον γηπεδούχο ακλόνητο φαβορί!

Διαστάσεις… πάρτι στο θρίαμβο, σε μια εξαιρετική εμφάνιση, δίνει ξανά ο Μαροκινός killer, που φαίνεται πως… επανήλθε στα περσινά στάνταρ του! Η πίεση του σκόρερ αποδίδει, ο Ματέους διώχνει πάνω στον Γουίλιαν που δίνει στο Ροντινέι, με τον Βραζιλιάνο να πιστώνεται μια ακόμη ασίστ στο 59′.

Ο Τζολάκης μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Ουαζάνι στο 87’. Εν μέσω αποθέωσης του «μαέστρου» Βάσκου ο αγώνας ολοκληρώνεται και ο Ολυμπιακός επανέρχεται θριαμβευτικά, όχι απλώς πειστικά, στην Ευρώπη!

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80’ Πιρόλα), Ρέτσος (72’ Ντόι), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58’ Γουίλιαν), Ροντινέι (80’ Μασούρας), Μαρτίνς (73’ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ) : Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Α. Μαρτίνς (67’ Ρότζερ Φερνάντες), Καρβάλιο (45΄Γκόρμπι), Α. Όρτα (67’ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Γ. Μαρτίνες (45’ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Φερνάντες (67’ Ελ Ουαζανί).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P