Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έχασε την ευκαιρία για εκκίνηση με νίκη ο Παναθηναϊκός (vid)

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Βοσνία και έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει ιδανικά στη League Phase του Conference League, κόντρα σε μια μάλλον αδύναμη ομάδα.

Η ελληνική ομάδα εμφάνισε και πάλι τα ίδια προβλήματα. Ενώ είχε καλές στιγμές, έβγαλε ορισμένες σημαντικές φάσεις, ένα πεντάλεπτο, όπου δεν είχε συγκέντρωση, ήταν αρκετό για να πετάξει δύο βαθμούς στην έδρα της Μπάνια Λούκα στην πρεμιέρα του στο Conference League.

Οι “πράσινοι” έμειναν το 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν είναι καλό φυσικά πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι, παράλληλα, λογικά δεν θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός της επόμενης φάσης, αλλά τέτοια αποτελέσματα δεν βοηθούν την ομάδα και στο δικό της ranking.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του καλή συνεργασία βρήκε το γκολ. Στη μεσαία γραμμή Τζούριτσιτς, Μλαντένοβιτς συνεργάστηκαν άψογα, ο Σπόραρ από τον άξονα έκανε μπαλιά στον Τζούριτσιτς, αυτός έδωσε αριστερά στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος σέντραρε και ο Μπακασέτας με αριστερό σουτ στην κίνηση, από το ύψος του πέναλτι, εκτέλεσε τον Σισκόφσκι για το 1-0!

Αυτό το γκολ αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους και στο 13’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0. Από μπαλιά του Μπακασέτα, ο Σπόραρ βγήκε τετ α τετ με τον Σισκόφσκι και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ της Μπάνια Λούκα μπλόκαρε!

Σ’ εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του και η Μπάνια Λούκα επιχείρησε ν’ απαντήσει, κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 19’ δεξί μακρινό σουτ του Σάβιτς μπλόκαρε ο Ντραγκόβσκι και στο 21’ ο Ερέρα σέντραρε από αριστερά και δεξιά εντός περιοχής κοντρόλαρε κι εκτέλεσε με το αριστερό ο Κουλάσιν, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 24’ αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Σκόρουπ, κατέληξε στην αγκαλιά του Ντραγκόβσκι και στο 26’ ο Ντεσπόντοβιτς εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 28’ αριστερό μακρινό σουτ του Καρόλινα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Οι πράσινοι έσβησαν το ματς μετά το 30’ και στο 43’ πλησίασαν στο 2-0. Σ’ εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν και κεφαλιά του Σπόραρ, τα σουτ του Μαξίμοβιτς βρήκαν στα σώματα, ενώ το σουτ του Πελίστρι από τη μικρή περιοχή, το απέκρουσε ο Σισκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός… δεν βγήκε από τα αποδυτήρια και στο 50’ η Μπάνια Λούκα βρήκε το 1-1! Σ’ εκτέλεση φάουλ του Ερέρα από αριστερά, ο Ντεσπόντοβιτς με καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας νίκησε τον Ντραγκόβσκι για την ισοφάριση.

Στο 52’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν και το 2-1. Ο Ερέρα μόνος του από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, εκτέλεσε με το αριστερό και ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 62’ ο Σπόραρ έχασε τη δεύτερη σημαντική ευκαιρία του. Ο Μπακασέτας πέρασε κάθετα στον Τζούριτσιτς, αυτός γύρισε στο πέναλτι και ο Σλοβένος φορ πλάσαρε με το δεξί δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Στο 65’ ο Αλόνσο πέρασε τον Τετέ στη θέση του αρνητικού Πελίστρι, ενώ ο Ουναϊ πήρε τη θέση του Τσέριν. Λίγα λεπτά αργότερα στην κορυφή έπαιξε και ο Ιωαννίδης.

Με τις αλλαγές οι πράσινοι πήραν τον έλεγχο και στο 72’ είχαν δοκάρι. Ο Τετέ από τα 25 μέτρα έπιασε έναν κεραυνό με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι!

Ο Αλόνσο με τον Μαντσίνι έπαιξε φουλ επίθεση. Είχε τον Τζούριτσιτς σε ελεύθερο ρόλο με τον Μαντσίνι και τον Τετέ στα άκρα, ενώ ιδιαίτερα προωθημενος ήταν ο Ουναϊ.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή τελική πάσα και η επόμενη φάση του ήταν στο 91′. Σέντρα του Ουναϊ, κεφαλιά του Ιωαννίδη δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Συνθέσεις

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Βούκσεβιτς (67’ Κβρζιτς), Μάιγερς, Καρόλινα, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ), Όγκρινετς, Κουλάσιν, Σάβιτς (88′ Τσάβιτς), Σρέτσκοβιτς (77’ Χρέλια), Ντεσπόντοβιτς (88′ Μάρτσετιτς).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Τσέριν (65’ Ουναϊ), Μαξίμοβιτς (78’ Αράο), Πελίστρι (65’ Τετέ), Μπακασέτας (78’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P