Κατηγορίες
Αθλήματα

Shanghai Masters: Επέστρεψε στις νίκες ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει set-point στο tie-break του 1ου set, αλλά και διπλό break-point στις αρχές του 2ου για να φτάσει στη νίκη κόντρα στον Κέι Νισικόρι με 7-6(6), 6-4 παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Shanghai Masters.

Παράλληλα πήρε και ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από τον Ιάπωνα στο 1000άρι του Μόντρεαλ τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο No12 του κόσμου, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στις επιστροφές στο 1ο set, τελείωσε την αναμέτρηση με 14 άσους (3 διπλά λάθη), πέρασε το 57% των πρώτων service, κερδίζοντας το 86% των πόντων (18/32) και το 56% στο δεύτερο (18/32), έσβησε και τα 2 break-point του Νισικόρι στην αρχή του 2ου set, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις 6 ευκαιρίες για break συμπεριλαμβανομένου και του τριπλό match-point στο 9ο game του 2ου set.

Ο Τσιτσιπάς σημείωσε 40 winners, έναντι 18 του Νισικόρι, υπέπεσε σε 37 αβίαστα λάθη (21 ο Ιάπωνας), κέρδισε τους 6 από τους 9 πόντους πάνω στο φιλέ, την ίδια ώρα που ο Νισικόρι είχε 14/18.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το service του Νισικόρι να μοιάζει ανίκητο, με τον Ιάπωνα να παίρνει 4 love-game στη σειρά χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά το δεύτερο service! Αυτό έγινε στο 4ο service-game του Νισικόρι, το οποίο κατέκτησε επίσης με love. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρώτος πόντος του Τσιτσιπά στο service του Νισικόρι σημειώθηκε στο 10ο game του 1ου set!

Από την άλλη πλευρά ο Τσιτσιπάς περνούσε το 54% των πρώτων service, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο 2ο (44%), αλλά και στα πολλά αβίαστα λάθη τα οποία έφτασαν τα 22 στο 1ο set με τον Νισικόρι να έχει μόλις 7.

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4/2 βρίσκοντας πρώτος mini-break μετά το αβίαστο λάθος του Νισικόρι, ο οποίος αντέδρασε και με δύο σερί πόντους ισοφάρισε σε 4/4 με τον Τσιτσιπά να χάνει ελάχιστα την πλάγια γραμμή.

Ο Ιάπωνας ήταν αυτός που έφτασε πρώτος σε set-point (6/5), το οποίο ο Τσιτσιπάς έσβησε με δέυτερο service με τον Έλληνα τενίστα να στέκεται και λίγο τυχερός καθώς η επιστροφή winner που προσπάθησε ο Νισικόρι έφυγε για λίγο από τη βασική γραμμή (6/6).

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε τα δύο αβίαστα λάθη του Νισικόρι και με 8/6 έκλεισε το 1ο set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος άρχισε με τον Νισικόρι να σβήνει δύο break-points του Τσιτσιπά, με τον Ιάπωνα αυτή τη φορά να ξεκινάει χωρίς να μπορεί να βρει πρώτο service (30%). Μετά το δύσκολο hold του Νισικόρι ακολούθησε το κρίσιμο hold του Τσιτσιπά, ο οποίος βρέθηκε με 15/40 στο service του χάρη σε ένα διπλό λάθος κι ένα αβίαστο με το slice.

Ο Νισικόρι δεν κατάφερε να βρει την ευθεία με τον Τσιτσιπά να σβήνει το πρώτο break-point, ενώ στη συνέχεια έσβησε και το δεύτερο με δεύτερο service το οποίο ωστόσο ήταν άουτ κάτι που δεν πρόλαβε να δει ούτε ο επόπτης, ούτε ο Νισικόρι, αλλά ούτε και ο διαιτητής.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, με τον Νισικόρι να κρατάει το service του μέχρι το 3-2, όπου ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ έχοντας πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Με την επιστροφή στο court, ο Τσιτσιπάς κέρδισε τους επόμενους 15 από τους 16 επόμενους πόντους και με δύο hold κι ένα break (4-3), έφτασε στο 5-3, αλλά και στο 0/40 στο 9ο game.

Το ιατρικό τάιμ αουτ που ζήτησε ο Κέι Νισικόρι μετά το τέλος του 5ου game στο 2ο set στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τον 2ο γύρο του Shanghai Masters.

Ο Νισικόρι με συνεχόμενους πόντους έσωσε και τα τρία match-points μειώνοντας σε 5-4, με τον Τσιτσιπά να σφραγίζει τη νίκη αμέσως μετά και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αλεξάντρ Μίλερ, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 6-3, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P