Αθλήματα

Οι ευρωπαϊκές μάχες για Νέα Ιωνία και Αναγέννηση Άρτας

Στη «μάχη» της Ευρώπης μπαίνει η πρωταθλήτρια Ελλάδος Νέα Ιωνία που υποδέχεται το Σάββατο (18:00) και την Κυριακή (16:30) την Κιουρ από το Αζερμπαϊτζάν στον 2ο γύρο του ΕΗF European Cup Γυναικών.

H ελληνική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο, όχι μόνο της έδρας, αλλά και της ποιότητας που διαθέτει, ενώ έχει πλέον σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία συμπληρώνοντας φέτος 23 χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ η Κιούρ έκανε μόλις πέρσι το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Κιουρ διαθέτει 8 ξένες, 5 Μαυροβούνιες, μία Σέρβα, μία Κροάτισσα και μία Σκοπιανή και έχει προπονητή τον 51χρονο Μαυροβούνιο Μίρολαντ Ντεσπότοβιτς, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον θρυλικό τερματοφύλακα Άρπαντ Στέρμπικ στη Σερβική Γιούγκοβιτς Κατς, τη σεζόν (2000-2001)που… σόκαρε την Ευρώπη κατακτώντας το Τσάλεντζ Καπ!

«Έχουμε ήδη παίξει 2 επίσημα παιχνίδια και αν και είναι αρχή ακόμα έχουμε βρει αγωνιστικό ρυθμό και περιμένουμε με ανυπομονησία την πρόκληση της Ευρώπης. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτή είναι και η νοοτροπία μας για τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Μια καλή ευρωπαϊκή πορεία ήταν πάντα μέσα στους στόχους της ομάδας και ελπίζω φέτος να το πραγματοποιήσουμε», δήλωσε η διεθνής αριστερή εξτρέμ Χρήστα Στουγιαννίδου.

Στην Πορτογαλία η Αναγέννηση Άρτας

Διπλή ευρωπαϊκή μάχη για την Αναγέννηση Άρτας που δοκιμάζεται στη Φουντσάλ με αντίπαλο τη Μαδέρα το Σάββατο και την Κυριακή στις 19:00 για τον 2ο γύρο του EHF European Cup Γυναικών.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην Πορτογαλία με τις παρακάτω 11 αθλήτριες: Καπρινιώτη, Παπακώστα, Προκοπίδου, Αμβροσιάδου, Μούρνου, Μάστακα, Ανδρίτσου, Χατζηπαρασίδου, Σπυριδοπούλου, Νούλα, Μαυροπούλου

«Ίσως πετύχαμε την πιο δύσκολη ομάδα σε αυτόν τον γύρο. Έχει γεμάτο ρόστερ, 6-7 ξένες και σημαντική ιστορία στα κύπελλα Ευρώπης. Δεν είναι υπερδύναμη του ευρωπαϊκού χάντμπολ, αλλά για αυτό το κύπελλο είναι πολύ ισχυρή αντίπαλος. Παρά το γεγονός ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, εμείς ήρθαμε για να παλέψουμε την πρόκριση», σχολίασε ο τεχνικός Γιάννης Λαζαρίδης.

Η Μαδέρα είναι ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα (15) στην Πορτογαλία και πέρσι ήταν δευτεραθλήτρια, χάνοντας τον τίτλο στον πόντο από την Μπενφίκα. Έχει τεράστια εμπειρία από τα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας πάρει μέρος 9 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πέρσι έφτασε έως τους «16» του European Cup.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P