Super League 1

Super League : Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό, 1-0 την ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες στο Αγρίνιο, αλλά ο ψύχραιμος Παναιτωλικός κατάφερε να σκοράρει σε καθοριστικό χρονικό σημείο και να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα την ΑΕΚ (1-0), με τους “κιτρινόμαυρους” του Αλμέιδα να πετάει σωρηδόν βαθμούς στο ξεκίνημα της Super League.

Με την αυτοπεποίθηση στα… ύψη μετά την τεράστια νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που την “εκτόξευσε” στην κορυφή της Super League, η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Αγρίνιο για να “μονομαχήσει” με τον Παναιτωλικό για την 7η αγωνιστική με στόχο το διπλό που θα τη διατηρούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο επίλογος για την “Ένωση” όμως τη βρήκε να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, με τους Αγρινιώτες να γίνονται η πρώτη ομάδα που “λυγίζει” φέτος τους “κιτρινόμαυρους” και “σπάει” το αήττητο σερί τους.

Με “χρυσό” σκόρερ τον Λουίς ο Παναιτωλικός μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, κοίταξε στα μάτια και την ΑΕΚ την οποία νίκησε με 1-0 τη στιγμή που η “Ένωση” σπατάλησε ένα… τσουβάλι από ευκαιρίες στον αγωνιστικό χώρο και μετά από την απώλεια βαθμών κόντρα σε Λαμία και Athens Kallithea ήρθε το… αποκορύφωμα με την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από ομάδα δεύτερης… ταχύτητας!

Το φιλμ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η ΑΕΚ ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό, οι “κιτρινόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν την λάθος απομάκρυνση του Τσάβες, o Kοϊτά γύρισε την μπάλα στον Πινέδα που εξαπέλυσε σουτ από πλεονεκτική θέση όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο Παναιτωλικός απάντησε με ευκαιρία του Λιάβα ο οποίος βρήκε χώρο και δοκίμασε το σουτ από τη γωνία της περιοχής στο 13ο λεπτό ωστόσο ο Στρακόσα ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε εύκολα “καθαρίζοντας” τη φάση. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η “Ένωση” ανέβαζε στροφές, είχε τη μπάλα στα πόδια της όμως οι Αγρινιώτες στεκόντουσαν καλά αμυντικά περιορίζοντας τις επιθετικές αρετές των φιλοξενούμενων.

Η “κιτρινόμαυρη” καταιγίδα ευκαιριών δεν άργησε να έρθει. Στο 18ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε με τον Κοϊτά όμως ο Τσάβες του έβαλε.. στοπ, ένα λεπτό αργότερα (19′) μετά από σέντρα του Ρότα από τα δεξιά, ο Πιερό που έχει αποδειχθεί λίρα… χρυσή στις κεφαλιές, πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για το 0-1.

Στο 25ο λεπτό, ο Πιερό βρήκε εξαιρετικά με τακουνάκι τον Περέιρα μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός έπεσε στον αγωνιστικό χώρο μετά από έξοδο με τον Τσάβες. Ο διαιτητής, Πουλικίδης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι και ο VAR, Τσακαλίδης συμφώνησε μαζί του δίχως να τον καλέσει να εξετάσει τη φάση. Η επαφή είναι καθαρή μεταξύ των δυο παικτών, οι διαιτητές θεώρησαν ότι η επαφή προκλήθηκε από τον Περέιρα, ενώ ο “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι υπάρχει επαφή.

Η ΑΕΚ πίεζε ασφυκτικά με στόχο να βρει το γκολ που θα έλυνε τον γόρδιο δεσμό το ματς και ο Πινέδα που ήταν αρκετά κινητικός στο παιχνίδι εξαπέλυσε ωραίο μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε άουτ. Μάλιστα, στο 43′ ο Παντελάκης είχε καίρια παρέμβαση σε προσπάθεια των φιλοξενούμενων οι οποίοι απείλησαν με σουτ του Ρότα που βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Έλληνας στόπερ έβαλε την κόντρα, παραχώρησε κόρνερ απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Παναιτωλικός στην μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι απείλησε με τον Λομόνακο ο οποίος στο 47′ δοκίμασε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Στρακόσα είχε απάντηση και με τα ακροδάχτυλα έστειλε με εντυπωσιακή απόκρουση την μπάλα σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η απάντηση δεν άργησε να… έρθει από την ΑΕΚ! Στο 51ο λεπτό ο Πινέδα με ωραία προσωπική ενέργεια έκανε κοντρόλ και εξαπέλυσε φοβερό σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσάβες. Έξι λεπτά αργότερα (57′), η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά που κατέληξε άουτ.

Μια… ανάσα έφτασε από το 0-1 η ΑΕΚ στο 62′. Ο Κοϊτά με εξαιρετική κίνηση έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Πιερό πετάχτηκε στην περιοχή και επιχείρησε να σκοράρει με προβολή από πλεονεκτική θέση ωστόσο δεν βρήκε την μπάλα όμως θα ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη η φάση.

Στο 73ο λεπτό, ο Παναιτωλικός σόκαρε την ΑΕΚ όταν και πήρε προβάδισμα στο σκορ σ’ ένα σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο λόγω του ότι ο Βίντα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς είχε ματώσει. Ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Μιγκέλ Λουίς με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 78ο μάλιστα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να παραβιάσουν ξανά την εστία της “Ένωσης”. Ο Λουίς δοκίμασε σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στον Κάλενς με αποτέλεσμα να πάρει τέτοια τροχιά που να “ξύσει” το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στρακόσα.

Ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή στο 81ο λεπτό, είχε επιλογές για να πασάρει σε συμπαίκτες του ωστόσο προτίμησε να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ελέω των συνθηκών δεν υπήρχαν πια τακτικές και επειδή οι «κιτρινόμαυροι» έβγαιναν όλοι μπροστά υπήρχαν κενοί χώροι. Σε μία ανάλογη φάση ο Ρόα έπαιξε για τον Μάϊντεβατς που βρέθηκε φάτσα με το 2-0 αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν 5 και 6 παίκτες μέσα στην περιοχή τους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης) : Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90+1′ Μπακάκης), Νικολάου (59΄Μιγκέλ Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (59΄Ρόα), Ντίας (71’ Μπελεβώνης), Λομονάκο (71′ Μαΐντεβατς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στρακόσα, Ρότα (75΄Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75΄Χατζισαφί), Σιμάνσκι (66′ Λιούμπισιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (66΄Γκαρσία), Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/10

Ατρόμητος – ΝΠΣ Βόλος  1-2
Παναιτωλικός – ΑΕΚ  1-0
Άρης – Λαμία (20.00)

Κυριακή 6/10

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (16.00)
Athens Kallithea – Asteras Aktor (17.00)
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (20.30)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΚ 7 4 2 1 11 2 9 14
2 Ολυμπιακός 6 4 1 1 10 3 7 13
3 ΠΑΟΚ 6 4 1 1 11 5 6 13
4 Άρης 6 3 2 1 8 6 2 11
5 Παναιτωλικός 7 3 2 2 7 5 2 11
6 Ατρόμητος 7 2 2 3 10 11 -1 8
7 ΟΦΗ 6 2 2 2 9 10 -1 8
8 Παναθηναϊκός 6 2 2 2 6 6 0 8
9 ΝΠΣ Βόλος 7 2 1 4 6 13 -7 7
10 Αστέρας AKTOR 6 1 3 2 5 6 -1 6
11 Athens Kallithea 6 0 5 1 4 5 -1 5
12 Λαμία 6 1 2 3 5 10 -5 5
13 Λεβαδειακός 6 0 4 2 4 8 -4 4
14 Πανσερραϊκός 6 1 1 4 7 13 -6 4
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P