Κατηγορίες
Η Super League 2 LIVE!
Super League 1

Και ήρθε η αποκάλυψη από Μακελελέ : «Μου ζήτησαν να μην παίξει ο Μπιλέ – Δεν επιτρέπω να μου λένε ποιον να βάλω»

Ο Κλοντ Μακελελέ έσπασε τη σιωπή του μετά την αναπάντεχη αποχώρησή του από τον Αστέρα Τρίπολης μετά από λιγότερο από ένα μήνα στην τεχνική ηγεσία.

Παρά το γεγονός ότι οδήγησε την ομάδα στην έκτη θέση στην ελληνική Super League, η σύντομη θητεία του είδε μόλις μία ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Παρέμεινε αήττητος στον πρώτο του αγώνα, τον οποίο παρακολούθησε από την κερκίδα πριν αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο LondonWorld, ο Μακελελέ έδωσε πληροφορίες πίσω από την αποχώρησή του, εξήγησε τις ποδοσφαιρικές του φιλοσοφίες και μίλησε για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Ο 51χρονος μοιράστηκε την απογοήτευσή του αφού οι αρχικές υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν, καθώς η ιεραρχία του συλλόγου άρχισε να παρεμβαίνει στην επιλογή της ομάδας.

“Μου υποσχέθηκαν τον πλήρη έλεγχο της ομάδας. Ήταν δική μου απόφαση ποιος έπαιξε ή δεν έπαιξε. Οι μεταγραφές δεν ήταν δική μου ευθύνη”, εξήγησε ο Μακελελέ.

“Αν θέλετε να με απολύσετε επειδή τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, δεν πειράζει. Αυτό είναι ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θέλω οι άνθρωποι να μου λένε ποιος πρέπει ή ποιος δεν πρέπει να παίζει.”

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μακελελέ ήρθε στη νίκη της ομάδας του με 3-1 επί της Athens Kallithea, μια ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο πρώην Γάλλος διεθνής Ματιέ Βαλμπουένα.

«Στο τελευταίο παιχνίδι, επέμεναν ότι ένας βασικός παίκτης (σ.σ. Μπιλέ) πρέπει να καθίσει στον πάγκο. Ο παίκτης έχει μικρό μισθό, αλλά είναι ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα. Τον έβαλα για μόλις 20 λεπτά – πήρε δύο ασίστ και κερδίσαμε το παιχνίδι. Αλλά δεν ήθελαν να παίξει. Σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να ελέγξουν αν θα παίξει επειδή δεν είχε υπογράψει [νέο] συμβόλαιο τον χρησιμοποίησα λόγω της ποιότητάς του».

«Ξέρουν το όνομα, αλλά δεν ξέρουν τον άνθρωπο», είπε. “Δεν μπορείς να πεις ψέματα με τις αρχές σου. Έχτισα την καριέρα μου στην ειλικρίνεια με τους παίκτες και τον σύλλογο. Πάντα ειλικρινής.”

«Το ποδόσφαιρο αφορά τους ανθρώπους, τη σύνδεση, την κατανόηση της κίνησης, την τακτική επίγνωση, τις τεχνικές δεξιότητες – ατομικά και συλλογικά. Χρησιμοποιούμε δεδομένα, σίγουρα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από αυτό».

Ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P