Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο νέος ήρωας στην Αργεντινή λέγεται Κάλι Ροντρίγκες : Έπιασε δύο πέναλτι με βγαλμένο ώμο και ανέβασε κατηγορία την ομάδα του!

Η νέα ηρωική φιγούρα στην ανθολογία του ποδοσφαίρου της Αργεντινής ακούει στο όνομα Κάλι Ροντρίγκες.

Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Σέντραλ Νόρτε, (μέχρι χθες) ομάδας της 3ης κατηγορίας Αργεντινής, ο οποίος ντύθηκε… σούπερ μαν και με περίσσεια αυταπάρνησης οδήγησε τον σύλλογό του στην πολυπόθητη άνοδο μετά από 36 ολόκληρα χρόνια!

Πώς το έκανε; Με… βγαλμένο ώμο! Στον τελικό ανόδου απέναντι στη Σαρμιέντο ντε λα Μπάντα, ο Λεονάρντο «Κάλι» Ροντρίγκες κατέβασε ρολά από την κανονική διάρκεια του αγώνα διατηρώντας το 0-0 που έστειλε τις δύο ομάδες στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, συνέθεσε τον δικό του μύθο.

Στην πρώτη εκτέλεση της Σαρμιέντο, ο 32χρονος κίπερ υπέστη εξάρθρωση ώμου στην προσπάθειά του να αποκρούσει, πράγμα που κατάφερε πέφτοντας σωστά στη δεξιά γωνιά του.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Παρά τον πόνο, αποφάσισε να συνεχίσει στη διαδικασία και έπιασε και δεύτερο πέναλτι, με μια συγκλονιστική απόκρουση αυτή τη φορά στην αριστερή του γωνία. Η αντίδρασή του μετά το πέναλτι πιάνοντας τον ώμο του τα λέει όλα για τον βαθμό δυσκολίας του επιτεύγματός του, με το οποίο έγραψε ιστορία στη Σέντραλ Νόρτε μόλις στην πρώτη του σεζόν, καθώς μετακόμισε εκεί τον περασμένο Γενάρη έπειτα από μια δεκαετία στη Ρασίνγκ.

Το τελευταίο πέναλτι των γηπεδούχων κατέληξε άουτ, δίνοντας το σύνθημα των πανηγυρισμών στην παρέα του Ροντρίγκες που έτρεξαν με… φόρα πάνω του, με τον Αργεντινό κίπερ να τους λέει να… κόψουν φόρα για να μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο ο ώμος του. Η κάμερα μάλιστα κατέγραψε τον Ροντρίγκες εμφανώς συγκινημένο μετά την ηρωική του εμφάνιση.

Πηγή : gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P