Κατηγορίες
Γενικά

Απίστευτο : 12 γιατροί του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας ετοιμάζουν τις παραιτήσεις τους!

Μια νέα και ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Δράμας. Όπως έγινε γνωστό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η τελευταία Παθολόγος και διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, τελεί πλέον υπό παραίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρωινού Τύπου, η επιστολή παραίτησής της έχει ήδη πάει στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να κινήσει τη διαδικασία ώστε να ολοκληρωθεί και να αποδεχτεί το αίτημά της.

Στο πλαίσιο αυτό όμως, γεννούνται νέα προβλήματα στο Νοσοκομείο, καθώς η Παθολογική Κλινική μένει ακέφαλη ουσιαστικά. Ακάλυπτη μένει όμως και η Υπηρεσία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Παθολογικού Τομέα, σχετικά με τις εφημερίες στο ΤΕΠ.

Προκειμένου αυτά τα κενά να καλυφθούν, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, υπέγραψε έγγραφο με το οποίο εντέλλονται ειδικοί γιατροί από τις ειδικότητες: Καρδιολόγοι, Νεφρολόγοι, Νευρολόγοι, Πνευμονολόγοι, ώστε να καλύψουν αυτά τα κενά. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε προς τους ιατρούς την Παρασκευή και είχε άμεση εφαρμογή.

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή ξεσήκωσε άμεσα όλους τους γιατρούς του Παθολογικού τομέα και τους ειδικευόμενους του Καρδιολογικού, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας με τους γιατρούς του Παθολογικού Τομέα.

Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να αποσυρθεί το εντέλλεστε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ειδάλλως θα παραιτηθούν όλοι οι γιατροί του Παθολογικού Τομέα (12 στον αριθμό), ενώ σειρά δηλώνουν ότι θα πάρουν και οι ειδικευόμενοι.

Μιλώντας στον «Π.Τ.», ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Κατσίλης, σημειώνει ότι «μετά από συνέλευση που είχαν οι γιατροί του Παθολογικού Τομέα, 12 γιατροί στο σύνολο, έχουν ετοιμάσει τις παραιτήσεις τους, ώστε να αποσυρθεί από τη Διοίκηση το εντέλλεστε».

Όπως τονίζει ο ίδιος, «αύριο (σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου), θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της διευθύντριας της Παθολογικής για μια προσπάθεια πιο εύρυθμης λειτουργίας αυτή της έκρυθμης κατάστασης. Η λειτουργία του Νοσοκομείου σήμερα δεν είναι καθόλου καλή», τόνισε.

Νοσοκομείο Δράμας: Δέσμευση της κυβέρνησης οτι μέχρι τέλη Ιουλίου θα  κηρυχτεί «άγονο» – Alpha-news.gr

Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερα άσχημη εξέλιξη, η πιο άσχημη τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον. Όλο αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα και θα πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις, τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως είναι γνωστό, με σχετικό νομοθετικό διάταγμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Νοσοκομείο Δράμας έχει ενταχθεί στα Άγονα Νοσοκομεία Α κατηγορίας, έχουν οριστεί συγκεκριμένα κίνητρα για προσλήψεις, παρ’ όλα αυτά όμως, μέχρι σήμερα, αρχές Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει σε καμιά προκήρυξη θέσεων ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά.

Πρόβλημα με τους ειδικευόμενους καρδιολόγους

Μιλώντας στον «Π.Τ.» για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Μπακόπουλος και Καρδιολόγος του Νοσοκομείου Δράμας, κάνει γνωστή την απόφαση των Νοσοκομειακών Γιατρών για τα εντέλλεστε, επισημαίνοντας ότι «ομόφωνα οι γιατροί του Παθολογικού Τομέα, καθώς και οι πέντε καρδιολόγοι, κατέθεσαν έγγραφο ότι αν δεν ανακληθούν τα εντέλλεστε, θα καταφύγουν σε παραιτήσεις».

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο ίδιος, «μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τους ειδικευόμενους καρδιολόγους, όπου από εκεί που είχαμε μια πολύ καλά στελεχωμένη κλινική, τώρα τους έχουν βάλει στα εντέλλεστε για 10 εφημερίες στα ΤΕΠ του Παθολογικού και θα πρέπει να εφημερεύουν ως παθολόγοι. Αυτό προκαλεί ήδη μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία και της Καρδιολογικής Κλινικής».

Όπως σημείωσε πάντως, το βράδυ της Δευτέρας χθες, επρόκειτο να συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

Τα προβλήματα με την Παθολογική

Όπως είναι γνωστό, τα προβλήματα με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, είναι γνωστά εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. Και μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί καμιά λύση, ώστε να γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη των κενών.

Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα, τα κενά αυτά και οι εφημερίες καλύπτονται από μετακινήσεις ιατρών από Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στρατιωτικούς ιατρούς καθώς και από ειδικευμένους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P