Κατηγορίες
Basket

Φοβερά πράγματα ο Τολιόπουλος, άνετα ο Άρης!

Ο Άρης μπήκε απόψε στη Λιθουανία για να αντιμετωπίσει τη Λιετκαμπέλις, κουβαλώντας το βάρος των 0/5 σε τρεις διοργανώσεις και ειδικά των δύο ηττών στο Eurocup.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια νίκη λειτουργεί ως «επανεκκίνηση» και η ομάδα της Θεσσαλονίκης το πέτυχε, επικρατώντας με 92-74. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος όταν βρήκε ρυθμό, δεν σταμάτησε να σκοράρει, ενώ δίπλα του ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε ένα άψογο παιχνίδι.

Με αυτή τη νίκη, ο Άρης κατάφερε να «απαντήσει» στην εντός έδρας ήττα από την Τουρκ Τέλεκομ και έδειξε την αντίδραση που έψαχνε, η οποία μπορεί να του δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Ουσιαστικά, η ομάδα κέρδισε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν μέσα από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Στο ξεκίνημα, ο Άρης έδειξε διάθεση να εκμεταλλευτεί τη ρακέτα της Λιετκαμπέλις, με τον Μπανκς να σκοράρει τους πρώτους πόντους. Η διαφορά στην περιφέρεια ήταν εμφανής, με τον Τολιόπουλο να οδηγεί την ομάδα σε ένα σερί που έδωσε προβάδισμα 11 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο (20-31). Στο ημίχρονο, οι «κίτρινοι» είχαν 6/11 τρίποντα, ενώ οι Λιθουανοί ήταν στο 0/8.

Παρότι η Λιετκαμπέλις προσπάθησε να μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης βρήκε λύσεις από την άμυνά του και ξέφυγε με 16 πόντους (45-61). Οι Λιθουανοί συνέχιζαν να αστοχούν από την περιφέρεια (0/11) και ο Τολιόπουλος, μαζί με τους Μποχωρίδη και Ντε Τζούλιους, «καθάρισαν» το παιχνίδι (70-91 στο 38’), σφραγίζοντας μια πολύτιμη νίκη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P