Κατηγορίες
Αθλήματα

Shanghai Masters: Ο Τσιτσιπάς έκλεισε ραντεβού με Μεντβέντεφ στους “16” (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παίζοντας πολύ ωραίο τένις κατά διαστήματα, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου και Νο74 στον κόσμο, Αλεξάντρ Μουλέ με 6-3, 7-5, μετά από μια ώρα και 28 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Shanghai Masters, εκεί όπου τον περιμένει από την Κυριακή ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Αυτή ήταν η 39η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά (39-18), ο οποίος θα βρεθεί σε φάση “16” σε ATP Masters 1000 για 4η φορά φέτος (Indian Wells, Monte Carlo, Rome), ενώ παράλληλα έφτασε τις 9 νίκες καριέρας στο τουρνουά σε 5 παρουσίες.

“Κλειδί” για τη σημερινή νίκη του Τσιτσιπά, ήταν σαφώς το βελτιωμένο του backhand, το οποίο άντεξε στις συνεχόμενες επιθέσεις του Μουλέ, το υψηλό ποσοστό στο δεύτερο service (71%) και μάλιστα σε στιγμές που ο Τσιτσιπάς το χρειάστηκε και φυσικά η βελτίωση στις επιστροφές, σε σχέση με την πρεμιέρα (27%, 15% στο 1ο set με Νισικόρι), που σήμερα έφτασαν το 44%.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 61% στα περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 76% των πόντων (25/33) και το 71% στο δεύτερο (15/21), έσβησε τα 3/4 break-points του Μουλέ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 7 ευκαιρίες για break.

Παράλληλα ο Τσιτσιπάς σημείωσε 28 winners, έναντι 12 του Γάλλου, υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη (21 ο Μουλέ), ενώ κυριάρχησε στα ράλι, έχοντας 46-37 (0-4 χτυπήματα), 15-12 (5-8 χτυπήματα) και 11-5 (9+ χτυπήματα).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει νωρίς διπλό break-point (15/40), το οποίο και έσβησε φτάνοντας σε ένα δύσκολο hold και ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Έλληνα τενίστα να απειλήσει με διπλό break-point με τον Γάλλο να αντιδρά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας το 3-2.

Ωστόσο, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set για τον Μουλέ, καθώς από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς είχε το καλύτερό του διάστημα στο τουρνουά (για την ώρα) και με 4 σερί games (δύο break) κατάφερε να κλείσει το set με 6-3, παραχωρώντας μόλις 7 πόντους συνολικά από τη θέση του service και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set αυτό που άλλαξε από πλευράς Τσιτσιπά ήταν ότι σε σχέση με το 1ο set, δεν μπορούσε να βρει εύκολο πρώτο service, με το ποσοστό να υποχωρεί από το 72% στο 44%. Όμως ακόμα κι έτσι ο Νο12 του κόσμου, κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα και ποσοστά το δεύτερο ξεκινώντας ιδανικά και στο 2ο σκέλος.

Μάλιστα στο 6ο game, αν και βρέθηκε πίσω με 30/0 στο service του Μουλέ, έφτασε σε break χάρη σε μια μεγάλη επιστροφή με το forehand, αλλά κι ένα αβίαστο λάθος του Γάλλου, κάνοντας το 4-2, ενώ στη συνέχεια με ένα εύκολο hold (love game), το οποίο έκλεισε με άσο, έκανε το 5-2.

Από εκεί και πέρα ο Μουλέ, άρχισε να αλλάζει πλάνο και να πιέζει τον Τσιτσιπά περισσότερο στο forehand, αφήνοντας την…εμμονή του backhand, όπου ο Τσιτσιπάς του είχε κάνει αρκετή “ζημιά”. Ο Γάλλος αρχικά μείωσε σε 5-3 με love game, ενώ στη συνέχεια πήρε πίσω το χαμένο του service, τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για τη νίκη, μειώνοντας ακόμα περισσότερο (5-4), για να επιστρέψει στο 5-5 με νέο εύκολο hold.

Το φινάλε όμως ήταν εντυπωσιακό για τον Τσιτσιπά, ο οποίος από εκεί και πέρα κατέκτησε τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους και με hold και break έφτασε στην πρόκριση για τον 4ο γύρο εκεί όπου τον περιμένει ο μεγάλος του αντίπαλος Ντανιίλ Μεντβέντεφ (4-9) στην επανάληψη του ημιτελικού του 2019 που είχε βρει νικητή τον Ρώσο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P