Κατηγορίες
Αθλήματα

Shanghai Masters: Ο Μεντβέντεφ σταμάτησε τον Τσιτσιπά και μπήκε 8άδα (vids)

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε ένα tie-break, αλλά και να γυρίσει από το 0-2 στο 2ο set για να επικρατήσει του Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6(3), 6-3 μετά από μία ώρα και 50 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Shanghai Masters σημειώνοντας παράλληλα τη 10η νίκη του κόντρα στον Έλληνα τενίστα (10-4) και την 3η συνεχόμενη.

Στο 1ο σετ δεν υπήρχαν απώλειες για κανέναν από τους 2 αθλητές, ο Μεντβέντεφ ήταν σίγουρα πιο απειλητικός έχοντας 6 break point από τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα.

Από την άλλη πλευρά ο Τσιτσιπάς δεν είχε ούτε ένα κόντρα στον Ρώσο, που φαινόταν να δυσκολεύεται λίγο στις επιστροφές του.

Χωρίς έντονες διακυμάνσεις, το σετ οδηγήθηκε στο tie break. O Μεντβέντεφ ήταν αρκετά σταθερός και το κατέκτησε με 7-6 (3), σε 65 λεπτά.

Στην ανάπαυλα ο Μεντβέντεφ να σημειωθεί πως πήρε medical timeout καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού πίσω από τον ώμο του.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε αρκετά αποφασισμένος στο 2ο σετ, κάνοντας μάλιστα break στο 1ο μόλις game και ξεφεύγοντας εν συνεχεία με 2-0.

Ωστόσο, ο Ρώσος τενίστας ανέβασε την απόδοση του κατακόρυφα, κυνήγησε μπάλες και ήταν αρκετά σταθερός, κάνοντας αρχικά break back στο 4ο game και παίρνοντας προβάδισμα μετέπειτα στο 8ο game (5-3) που φάνηκε αρκετό για να κλείσει το σετ με 6-3 και το ματς με 2-0.

Αυτή ήταν η 10η νίκη για το No.5 του κόσμου απέναντι στον Τσιτσιπά, σε 14 μάχες και η 1η για το 2024, καθώς φέτος δεν είχαν συναντηθεί ξανά. Ο Ρώσος τρέχει ένα σερί 3 συνεχόμενων νικών κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έχει να τον κερδίσει από το 2022 και το ATP Finals.

*με στοιχεία από Tennis24 και Tennisnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P