Κατηγορίες
Διάφορα

Αποχή καθηγητών από τις πολυήμερες εκδρομές για δύο μήνες

Αποχή από τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές για δύο μήνες, αποφάσισαν οι καθηγητές στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την εντονότατη ανησυχία τους για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από γονείς και μαθητές σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Οι καθηγητές δηλώνουν ότι ανησυχούν για την παραβατική συμπεριφορά των μαθητών και κατά τη διάρκεια των εκδρομών που καταλήγει πολλές φορές να φτάνουν και οι ίδιοι στα δικαστήρια για πλημμελή άσκηση εποπτείας ανηλίκων.

Αναλυτικά το ψήφισμα της συνέλευσης της ΕΛΜΕ:

“Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από γονείς και μαθητές σε βάρος των εκπαιδευτικών. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών καταγράφεται το φαινόμενο να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών. Άμεση συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς μερίδας μαθητών, είναι η παντελώς άδικη μεταχείριση των καθηγητών από την πολιτεία.

Πάμπολλοι συνάδελφοι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της πλημμελούς άσκησης εποπτείας ανηλίκων ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P