Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

“Καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟ ΡΕΑ

Χάρη σε ένα εκρηκτικό τέταρτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΑΟ ΡΕΑ “κλείδωσε” την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 4 βαθμούς μετά από δύο ματς.

Η ομάδα του Ρεθύμνου επικράτησε με 3-0 των Νέων Ατρομήτου και επιβεβαίωσε πως φέτος μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να τερματίσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Το συγκρότημα του Στέλιου Κοζανίδη είχε σε καλή μέρα τις παίκτριες στη μεσοεπιθετική του γραμμή, παίρνοντας σκορ από τις Κρίστο, Σιτούμα και Μοσκοφίδου.

Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκες” της Καλομοίρας Κοντομίχη είχαν καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν στο 0-0, όμως δεν κατόρθωσαν να βρουν τις λύσεις στην επιθετικότητα των γηπεδούχων, που πέτυχαν δύο τέρματα μέχρι το 60ό λεπτό.

Πριν την αναμέτρηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το φιλμ

Το πρώτο καλό σουτ στο ματς καταγράφηκε στο 6ο λεπτό, όταν η Κρίστο δοκίμασε το πόδι της εκτός περιοχής αλλά η Ψυρρή μπλόκαρε στη γωνία της.

Στο 21′ η Μαρκουτσά εκμεταλλεύτηκε το λάθος των χαφ του Ατρομήτου, “κουβάλησε” την μπάλα μέχρι το ύψος της περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας.

Ένα λεπτό μετά, η Κρίστο αυτή τη φορά ήταν απειλητικό, σε νέο σουτ που επιχείρησε για τις γηπεδούχες, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ψυρρή.

Η πρώτη επίσκεψη των Νέων Ατρομήτου καταγράφηκε στο 25′, όταν η Τρμπόγεβιτς έπιασε το σουτ από τον άξονα αλλά η Μανουκαράκη ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Στο 41′ η Σιτούμα έκανε την ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, πλάσαρε χωρίς δύναμη όμως η Ψυρρή ήταν εκτός εστίας και ευτυχώς για την ίδια, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση, η Τρμπόγεβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση, προσπαθώντας με λόμπα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά αυτή κατέληξε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία φάση στο ματς ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Γκάτση δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση και η Μανουκαράκη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΑΟ ΡΕΑ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Η Μπασούρη έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η Σιτούμα σούταρε, η Ψυρρή απέκρουσε και η Κρίστο που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την έστειλε με έναν “κεραυνό” στα δίχτυα των φιλοξενούμενων (1-0).

Στο 49′ μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, όταν η Σιτούμα πλάσαρε από αριστερά, η Ψυρρή απέκρουσε, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα και η Πελεκούδα πρόλαβε πριν τη γραμμή.

Στο 60′ οι γηπεδούχες “κλείδωσαν” τη νίκη. Η δραστήρια στο δεύτερο μέρος Μπασούρη έκανε τη σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, η “κυανόλευκη” άμυνα σάστισε και η Σιτούμα που κυνήγησε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η πρώτη καλή στιγμή για τις Νέες Ατρομήτου στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 69′, σε σουτ της Ρόκομα, που κατέληξε εκτός εστίας.

Στο 89′ η νεοεισελθών Νακαγιένζε δοκίμασε το πόδι της έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 90ό λεπτό η Μοσκοφίδου, αφιερώνοντας το γκολ στην άτυχη της σεζόν Δαφέρμου (3-0).

Συνθέσεις

ΑΟ ΡΕΑ (Στέλιος Κοζανίδης) : Μανουκαράκη, Κωτσάκη, Νικοπούλου, Γεωργούλα (73′ Γουνάκη), Παντελή (46′ Βορριά), Μοσκοφίδου, Σιτούμα (84′ Κελαϊδή), Γιοσουέ, Μπασούρη (73′ Ζώτου), Μαρκουτσά (84′ Νακαγιένζε), Κρίστο

Νέες Ατρομήτου (Καλομοίρα Κοντομίχη) : Ψυρρή, Μπαδά (81′ Αποστόλου), Πελεκούδα, Ντζόρτζεβιτς, Βέρρα, Κριεζή, Γκάτση (73′ Παπαθανασίου), Ρόκομα (81′ Μοσχονά), Παπ (56′ Γιούσια), Πράπα, Τρμπόγεβιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P