Κατηγορίες
Super League 2

Μακεδονικός για μεγάλα πράγματα, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Μακεδονικός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2, και έφτασε τους 7 βαθμούς, πιάνοντας στην 3η θέση τους Γιαννιώτες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα στο σκορ από έγινε μια ωραία ανάπτυξη από τη δεξιά πλευρά στο 7’ και ο Ζαφειράκης με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ προσπάθησε να γίνει απειλητικός κυρίως από στημένες φάσεις. Το πρώτο μέρος, έκλεισε με μια καλή στιγμή εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες, όμως το 1-0, παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Μακεδονικού αποδείχθηκαν καθοριστικές καθώς οι Ταβάρες και Ραμίρεζ σημείωσαν από ένα γκολ, δίνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων στους «πράσινους» και το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στο 90+2′ με τον Τζίνο.

Το ματς

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πρώτη τους ευκαιρία σε γκολ. Ο Πέδρο Λούκας με ωραία μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σιχαρουλασβίλι, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα προώθησε την μπάλα στον Λεωνιδόπουλο και ο εκείνος ελίχθηκε από δεξιά, έβγαλε την ωραία σέντρα και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Ζαφειράκης έγραψε το 1-0 στο 7’.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια θέλησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους στο γήπεδο και έφτασαν αρκετές φορές στην περιοχή, απειλώντας όμως κυρίως με στημένες φάσεις και πιο συγκεκριμένα με κόρνερ μέχρι το 20’. Η πρώτη τους όμως μεγάλη φάση δημιουργήθηκε στο 21’. Ο Χένρικ ξέφυγε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου βρισκόταν ανενόχλητος ο Σόρια, έκανε το κοντρόλ και το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ταλιχμανίδης με σπουδαία απόκρουση, κράτησε το 1-0.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 25’ κατάφερε να φτάσει κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Λεωνιδόπουλος έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πήρε μέτρα με την μπάλα, έδωσε στον Παναγιωτούδη και εκείνος με τη σειρά του πέρασε την πάσα στον Ζαφειράκη, ο τελευταίος ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά, έβγαλε την μπαλιά στον Λεωνιδόπουλο και εκείνος με τη μία επαφή πέρασε την μπάλα στον Χερίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασίου, αλλά το δυνατό σουτ του απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

H τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τον Μακεδονικό στο 45’, όταν ο Χάσεκ έβγαλε τη μακρινή μπαλιά στον Χερίδη, ο Αθανασίου πρόλαβε πρώτος την μπάλα, απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Σιχαρουλασβίλι και ο τελευταίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, όμως την τελευταία στιγμή γύρισε ο Αθανασίου και μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 48’. Ο Σόρια έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Σέποβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Εξι λεπτά μετά ο Μπακαδήμας έκανε το γέμισμα, ο Παντεκίδης δεν έδιωξε καλά την μπάλα έφτασε στον Μάντζη, αυτός έστρωσε στον Πάνο, με τον τελευταίο να κάνει το δυνατό του εκτός περιοχής αλλά ο Ταλιχμανίδης με ωραία απόκρουση, απομάκρυνε την μπάλα.

Από το 48’ μέχρι στο 64’, δεν καταγράφηκε κάποια άλλη στιγμή τον αγώνα, με τον ΠΑΣ να έχει την κυκλοφορία της μπάλας όμως να την μπορεί να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ ένα λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Ζαφειράκη έξω από την περιοχή, πέρασε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Αθανασίου.

Στο 76’ ο Ταβάρες ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή, κέρδισε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου.

Στο 81’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Ταβάρες ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μπακαδήμα και ο διαιτητής Αλιάγας καταλόγισε πέναλτι. Ο παθών από την άσπρη βούλα ήταν εύστοχος για το 2-0 στο 83’.

Ο Μακεδονικός κατάφερε να φτάσει και σε τρίτο γκολ στο 90’. Ο Ταβάρες συνδυάστηκε ωραία με τον Ραμίρεζ και ο τελευταίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 3-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90+2’ με τον Τζίνο για το τελικό 3-1.

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Τσουκάνης, Πέδρο Λούκας, Παντεκίδης, Παναγιωτούδης (85’ Αλμύρας), Λεωνιδόπουλος, Χάσεκ (85’ Σαραγιώτης), Σιχαρουλασβίλι (73’ Ραμίρεζ), Ζαφειράκης (73’ Ταβάρες), Χερίδης (65’ Γιακουμάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Λούπας (46’ Νικολιάς), Τζίνο, Πάνος, Χέντριχ (79’ Αζίζ), Σέποβιτς, Μάντζης

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΛ 4 4 0 0 11 2 9 12
2 ΠΑΟΚ Β 4 2 2 0 6 3 3 8
3 Μακεδονικός 4 2 1 1 5 3 2 7
4 ΠΑΣ Γιάννινα 4 2 1 1 4 4 0 7
5 Καμπανιακός 4 2 0 2 4 4 0 6
6 Καβάλα 4 0 3 1 3 4 -1 3
7 Νίκη Βόλου 4 0 3 1 2 4 -2 3
8 Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 4 0 2 2 1 4 -3 2
9 Διαγόρας Ρόδου 4 0 2 2 0 4 -4 2
10 Ηρακλής 4 0 2 2 2 6 -4 2

*με στοιχεία από το Makedonikos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P