Κατηγορίες
Super League 2

Παραιτήθηκε ο Σπανός από τα Χανιά: “Άλλα υπολογίζαμε και άλλα μας ήρθαν”

Ο Δημήτρης Σπανός υπέβαλε την παραίτησή του όπως γνωστοποίησε στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το ματς και την πικρή ήττα από τον Παναργειακό. «Δυστυχώς αυτό που είχαμε προγραμματίσει δεν μας βγήκε», είπε μεταξύ άλλων.

Δείχνοντας πως διακατέχεται από έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά ότι κατέφθασε στα Χανιά με όνειρα και φιλοδοξίες, ωστόσο όπως σημείωσε «τα πράγματα μας ήρθαν πολύ άσχημα σε σχέση με αυτό που υπολογίζαμε»…

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Σπανός πριν ανακοινώσει την απόφαση του στα ΜΜΕ, είχε ενημερώσει τους κύριους Τουλουπάκη και Λαμπράκη.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη του Δημήτρη Σπανού είναι η εξής:

«Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ. Το περιμέναμε πώς και πώς, αλλά τελικά το χάσαμε και το χάσαμε με πολύ κακό τρόπο. Πραγματικά μας στενοχωρεί, μάλλον μας βγάζει έξω από τα ρούχα μας. Θέλω να κάνω μια κρητική για το παιχνίδι και μετά να σας πω για τα καθέκαστα. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα είχε πλήρη κατοχή και τον έλεγχο, έχασε 11 τελικές ευκαιρίες για γκολ όχι στην εστία, πράγματα δηλαδή εκτός πραγματικότητας. Αλλά σε όλα αυτά υπάρχει ένας υπεύθυνος και αυτός είναι ο προπονητής πάντα. Τις έχω καταγεγραμμένες αλλά τελικά στο ποδόσφαιρο δεν ισχύουν. Είναι κάτι που μου έχει τύχει στα 20 χρόνια πρώτη φορά, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα γίνει, αλλά όμως έγινε, να λοιπόν που όσο ζεις μαθαίνεις. Από αυτό το βήμα θέλω να σας πω ότι σήμερα ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής και είναι και λογικό γιατί το να δουλεύεις τρεις μήνες και να χάνεις παιχνίδια τα οποία δεν μπορείς να τα χάσεις, νομίζω ότι θα πρέπει κάτι ν’ αλλάξει, έστω και στη συγκέντρωση, στην αποφασιστικότητα ή στο μυαλό των παικτών. Θα πρέπει ν’ αλλάξει για το καλό της ομάδας και αυτό θα πρέπει να κοιτάμε όλοι οι προπονητές. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να βρει η ομάδα των Χανίων το δρόμο της. Από αυτό το βήμα θέλω να ευχαριστήσω εσάς, τους ποδοσφαιριστές μου, τους συνεργάτες μου, τον πρόεδρο, τον γενικό διευθυντή κ. Τουλουπάκη και τον τεχνικό διευθυντή κ. Λαμπράκη. Είναι όλοι πραγματικά καλοί άνθρωποι, αλλά δυστυχώς αυτό που είχαμε προγραμματίσει δεν μας βγήκε… Να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο γιατί πραγματικά το να βλέπουν μία ομάδα να μην κερδίζει μέσα στο γήπεδό της τον Παναργειακό, χωρίς να θέλω να θίξω τον Παναργειακό ότι είναι λογικό να φωνάζει και έχει και δίκιο. Πραγματικά, το νιώθω μέσα από την καρδιά μου να τους πω συγνώμη γιατί είχα άλλα όνειρα, άλλες φιλοδοξίες και τα πράγματα μας ήρθαν πολύ άσχημα σε σχέση με αυτό που υπολογίζαμε. Θεωρώ ότι θα φύγω σα φίλος. Να έρθει ένας άνθρωπος ν’ αλλάξει την ψυχολογία και το μουντ, το κλίμα της ομάδας γιατί πραγματικά αυτά που βλέπω στα 4 τελευταία παιχνίδια που ξεκινήσαμε -βγάλτε το δεύτερο ημίχρονο με την Καλαμάτα όπου ήμασταν πραγματικοί κακοί- δεν το έχω συναντήσει ποτέ, δεν μπορώ να το εξηγήσω και δεν μπορώ πραγματικά να το εξηγήσω με κάποιον άλλο τρόπο εκτός από το τι έτυχε. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν τυχαίνει κάτι, όλα γίνονται βάσει σχεδίου. Συνεχίζουμε, όχι μαζί αλλά χώρια θέλοντας όλοι την πρόοδο των Χανίων. Σας ευχαριστώ για όλα».

Τι εννοείτε λέγοντας ότι είχατε έρθει στα Χανιά με άλλα όνειρα και άλλες φιλοδοξίες;

«Κοίταξε, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, σε όποια ομάδα δουλέψαμε, νομίζω ότι δείξαμε δείγματα γραφής αναφορικά με τη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος. Με αυτό το σκεπτικό ήρθαμε και εδώ όλο το επιτελείο, με τα παιδιά που βρήκα εδώ. Όμως αυτό ξέρετε για να γίνει θα πρέπει να το δείχνουμε και στο γήπεδο. Δεν μπορώ να ρίξω την ευθύνη σε μεταφυσικά φαινόμενα ή σε κάποιον άλλο γύρω μου εκτός από τον εαυτό μου. Για ό,τι υπάρχει, φταίω εγώ γιατί δεν έκανα τα δέοντα για να αλλάξουν τα πράγματα».

*athlitiko.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P