Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Έχασε τη μάχη με την Κροατία, πήγε για τη μεγάλη ανατροπή η Εθνική Ελπίδων!

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι στην Κοπρίβνιτσα, που δικαίωσε τον -άτυπο- τίτλο του τελικού του 7ου προκριματικού ομίλου, η Εθνική Ελπίδων επέστρεψε από το 0-2 για να διεκδικήσει τη μεγάλη νίκη από τη γηπεδούχο Κροατία, έχασε κλασσικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά υπέκυψε από την κεφαλιά του Μπούσκοβιτς, μένοντας 3η στον όμιλό της και εκτός τελικής φάσης του EURO U21.

Η Εθνική είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και μόλις στο 7΄ δημιούργησε κλασσική ευκαιρία και μάλιστα διπλή, με τον Κροάτη γκολκίπερ Τσάβλινα να αποκρούει αρχικά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μουζακίτη και την κεφαλιά του Κούτσια από το κόρνερ να κοντράρει σε αμυντικό και να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Παρά την ελληνική υπεροχή,  οι Κροάτες βρήκαν δύο γκολ σε αντεπιθέσεις, με το σουτ του Τσαβέντα στο 16′ και το κοντινό πλασέ του Μπέλιο στο 34′ και προηγήθηκαν 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα. Όμως η Ελλάδα, αν και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, συνέχισε να μάχεται και είδε τις προσπάθειές της να καρποφορούν δύο φορές στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, καθώς, αφού μείωσε με την κεφαλιά του Κωστούλα από ασίστ του Κουρφαλίδη στο 45+2, πέτυχε και την ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του Μπάκουλα, από ασίστ και πάλι του Κουρφαλίδη (2-2).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (48′) η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο 3-2 και την ολική ανατροπή, όμως ο Τσάβλινα αντέδρασε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Κούτσια και κράτησε την ισοπαλία, που παρέμεινε και στο 68΄, όταν και πάλι ο Κούτσιας πλάσαρε λίγο άουτ.

Και στο 76΄ ήρθε το 3-2 για την Κροατία, με την κεφαλιά του Βούσκοβιτς από κόρνερ του Ζβόναρεκ, για να δώσει τη δεύτερη θέση στους γηπεδούχους και να βάλει τέλος στα ελληνικά όνειρα για πρόκριση, σε μια διαδρομή που η Εθνική Ελπίδων έδωσε μεγάλη μάχη δείχνοντας πως υπάρχει ταλέντο και πως “έρχονται” πολύ αξιόλογοι ποδοσφαιριστές.

Συνθέσεις

Κροατία (Ίβιτσα Όλιτς) : Τσάβλινα, Πρίπιτς (45′ Μπάρτζιιτς), Βούσκοβιτς, Βίντοβιτς (64′ Ζβόναρεκ), Σόλντο, Κατσαβέντα (64′ Τσρνατς), Χργκόβιτς (46′ Τσβιγιάνοβιτς), Ιβάνοβιτς (68′ Πάβιτς), Μπέγιο, Μπέλτσκαρ, Βάλινιτς

Ελλάδα (Γιάννης Ταουσιάνης) : Μπαλωμένος, Κουτσογούλας, Κωστής (55′ Καλογερόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Κουρφαλίδης (84′ Μεταξάς), Νιάρχος (55′ Ζουγλής), Κούτσιας, Μουζακίτης, Μπακούλας (78′ Τζήμας), Κωστούλας, Αποστολόπουλος (78′ Κίτσος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P