Κατηγορίες
Basket

Πήγε για τη μεγάλη ανατροπή στο Παρίσι ο Παναθηναϊκός αλλά γνώρισε απρόσμενη ήττα (vid)

Ο Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη του ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, χάνοντας με 84-80 από την Παρί στο Παρίσι, σε μια κακή εμφάνιση που εκμεταλλεύτηκε πλήρως η γαλλική ομάδα. Η Παρί, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη διοργάνωση, πανηγύρισε την ιστορική της νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, που έδειξαν ανέτοιμοι να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με μικρό προβάδισμα, αλλά γρήγορα έχασαν τον έλεγχο. Η Παρί, με ένα σερί 7-0, ανέτρεψε το 7-9 σε 14-9 και έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά με 21-19, εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Παναθηναϊκού. Στη δεύτερη περίοδο, οι Γάλλοι άνοιξαν τη διαφορά, φτάνοντας ακόμα και στο +15 (42-27). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με ένα επιμέρους 12-3 και μείωσε σε 45-39 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν στα επιθετικά ριμπάουντ και να ανοίξουν ξανά τη διαφορά. Η Παρί προηγήθηκε με 69-59 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, βάζοντας τον Παναθηναϊκό σε θέση να κυνηγά.

Παρά τη βελτιωμένη άμυνα στην τέταρτη περίοδο, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση, μένοντας άστοχοι και υποπίπτοντας σε λάθη. Η Παρί ξέφυγε ξανά στο σκορ (80-68), καθιστώντας αδύνατη την ανατροπή. Η τελική διαφορά των 4 πόντων (84-80) δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει ηττημένος και να στρέφει πλέον την προσοχή του στο επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P