Κατηγορίες
Αθλήματα

Αμβέρσα: Ο Τσιτσιπάς “επιβίωσε” και πέρασε στα προημιτελικά (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points στο 11ο game του 3ου set και στη συνέχεια να κάνει το μοναδικό του break στο παιχνίδι, μετά από το διπλό λάθος του Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ για να φτάσει σε μια πολύ δύσκολη νίκη με 7-6(5), 4-6, 7-5 μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά του European Open.

O Τσιτσιπάς τελείωσε την αναμέτρηση με 5 άσους και 6 διπλά λάθη (14 άσους και 2 διπλά λάθη για τον Βραζιλιάνο) πέρασε το 63% των πρώτων service, κερδίζοντας το 80% των πόντων (53/66) και το 55% στο δεύτερο (21/38) έσβησε τα 3/4 break-points του Σέιμποθ Γουάιλντ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τη μια από τις 2 ευκαιρίες για break με την οποία παράλληλα σφράγισε και τη νίκη.

Όπως αναφέρει το tennis24, το 1ο set στο οποίο τον πρώτο λόγο είχαν τα service, πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς μετέτρεψε το 2/2 σε 6/2 εκμεταλλευόμενος τα συνεχόμενα λάθη του Βραζιλιάνου. Ο Σέιμποθ Γουάιλντ μειώσε σε 6/3 και στη συνέχεια έκανε δύο mini-break μειώνοντας σε 6/5 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να ισοφαρίσει. Ωστόσο, με νέο λάθος έδωσε τον πόντο στον Τσιτσιπά και μαζί και το 1ο set.

Η απάντηση του Σέιμποθ Γουάιλντ ήρθε στο 2ο set, όπου βρήκε break (4-3) χάρη στο διπλό λάθος του Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη στο συγκεκριμένο service game το οποίο του κόστισε ένα set με τον Βραζιλιάνο να κρατάει εύκολα το service του από εκεί και πέρα κάνοντας το 6-4 και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο set ο Τσιτσιπάς έφτασε για πρώτη φορά σε break-point το οποίο έσβησε με το δυνατό service του ο Σέιμποθ Γουάιλντ ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος είχε μια τεράστια ευκαιρία να βρει break σε καθοριστικό σημείο. Αρχικά έφτασε σε διπλό break-point (15/40), ενω αμέσως μετά είχε και 3ο break-point, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις ο Τσιτσιπάς αντέδρασε φτάνοντας στο hold του αγώνα (6-5).

Με το 2ο tie-break να ειναι προ των πυλών και τον Σέιμποθ Γουάιλντ να έχει game-point (40/30), ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να βρει πρώτο service και στη συνέχεια να κάνει και το 2ο διπλό λάθος στο παιχνίδι, με το οποίο ο Τσιτσιπάς σφράγισε την πρόκριση για τη 8άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Ντάνιελ Αλτμάιερ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P