Κατηγορίες
Basket

Μια… μίνι εκδίκηση πήρε από τον Παναθηναϊκό η Ρεάλ (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 90-86 στην τέταρτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για την περσινή ήττα στον τελικό.

Οι Ισπανοί, εκμεταλλευόμενοι την υποτονική άμυνα των φιλοξενούμενων, έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους για φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα». Παρά την ήττα, οι «πράσινοι» έχουν περιθώριο να καλύψουν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων στον δεύτερο γύρο στο ΟΑΚΑ.

Η Ρεάλ μπήκε δυναμικά στο ματς και προηγήθηκε 19-5 στο πρώτο πεντάλεπτο, εκμεταλλευόμενη τα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται στην άμυνα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τη «Βασίλισσα» μπροστά 28-19, αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνα σκλήρυνε, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις βολές (2/7), με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με 43-38 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους δύο πόντους (50-48) στα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως ένα αντιαθλητικό φάουλ του Ναν έδωσε τη δυνατότητα στη Ρεάλ να «χτίσει» ξανά διαφορά, τρέχοντας επιμέρους σκορ 16-1 και φτάνοντας στο +17 (66-49). Παρότι οι «πράσινοι» μείωσαν σε 70-58 με τρίποντο του Οσμάν στο τέλος της τρίτης περιόδου, η Ρεάλ κράτησε το προβάδισμα και ξέφυγε εκ νέου με 16 πόντους στο 33’ (78-62).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για την ανατροπή με σερί 9-0, μειώνοντας στους επτά (78-71), όμως οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Παρά την πίεση, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά και η Ρεάλ πήρε τελικά τη νίκη με 90-86.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P