Κατηγορίες
Αθλήματα

Οι ελληνικές ομάδες στην ευρωπαϊκή αρένα: Ολυμπιακός, Διομήδης Άργους και Δράμα ετοιμάζονται για τις μάχες τους

Αυτό το Σαββατοκύριακο, τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο χάντμπολ.

Ο Ολυμπιακός, ο Διομήδης Άργους και η Δράμα ’86 θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στις επόμενες φάσεις, αντιμετωπίζοντας ισχυρούς αντιπάλους από την Αυστρία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία. Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων δηλώνουν αισιόδοξοι για τις δυνατότητες των ομάδων τους και καλούν τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους.

Σάββατο 19/10

Χαλκίδα 18:00, Ολυμπιακός-Φάιβερς (LIVE ΕΔΩ)
Από τη Χαλκίδα και σε ένα γνώριμο και γούρικο γήπεδο, καθώς εκεί κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2022, θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσει τη Φάιβερς. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα με 15 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ). Έχει εμπειρία στα Κύπελλα Ευρώπης, φτάνοντας το 2021 έως τους «16» του European League, ενώ την επόμενη σεζόν απέκλεισε με δύο νίκες (27-30 και 31-25) τον Διομήδη Άργους στον 1ο γύρο του European Cup. Φέτος βρίσκεται στη μέση (6η θέση) της βαθμολογίας στην Αυστριακή Λίγκα με 8 πόντους (3-2-2).

Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός Ολυμπιακού): «Για μας αρχίζει αύριο το ευρωπαϊκό μας ταξίδι και ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε με νίκη μπροστά στον κόσμο. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει γρήγορο και ωραίο χάντμπολ αλλά θεωρώ ότι με όπλο την άμυνα μας και τους τερματοφύλακες μας θα καταφέρουμε να πάρουμε προβάδισμα για τον επαναληπτικό στην Αυστρία το άλλο Σάββατο».

Βίσε 21:00, Βίσε-Διομήδης Άργους
O Διομήδης μετά την πρόκριση επί της ιταλικής Μεράν συνεχίζει το ευρωπαϊκό του δρόμο, αντιμετωπίζοντας τη Βελγική Βίσε. Πρόκειται για μια ποιοτική ομάδα κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι η πρωταθλήτρια της BENE League, δηλαδή του πρωταθλήματος που συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες του Βελγίου και της Ολλανδίας. Φέτος βρίσκεται στην 4η θέση με 8 πόντους (4 νίκες-2 ήττες), ενώ προπονητής είναι ο πρώην διεθνής Βέλγος Κάουβενμπεργκς στα 38 του χρόνια.

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Διομήδη): «Είναι σημαντικό και για το σύλλογο και για την Ελλάδα να παίζουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τα παιδιά της ομάδας είναι νέα και έχουν μεγάλο κίνητρο. Θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να χτυπήσουμε στα ίσια το παιχνίδι, ακολουθώντας το δικό μας πλάνο. Η Βίσε παίζει σε μια πολύ καλή λίγκα και διαθέτει πολλούς διεθνείς αθλητές».

Κυριακή 20/10

Άρενταλ 18:00 Άρενταλ-Δράμα ’86
Στη Νορβηγία απέναντι στην Άρενταλ δοκιμάζεται η Δράμα στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. H Άρενταλ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες διαχρονικά της Νορβηγίας με ιστορία 95 ετών. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Νορβηγίας το 2015, το 2016 και το 2019, καθώς και το Κύπελλο του 2014. Φέτος παρότι ξεκίνησε με 2 νίκες στο πρωτάθλημα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς αγνοεί τη νίκη σε 5 συνεχόμενα ματς και για αυτό βρίσκεται μόλις στην 11η θέση με 5 πόντους (2-1-4) σε σύνολο 14 ομάδων. Στο τελευταίο της παιχνίδι την Τετάρτη έχασε εύκολα 37-27 από τη Ρούναρ.

Σάκης Βαλαβάνης (τεχνικός Δράμας): «Είναι μια πρόκληση που θα την ήθελε κάθε αθλητής. Είναι από τα παιχνίδια που μένουν χαραγμένα. Παίζουμε σε μια προηγμένη χαντμπολικά χώρα. Σίγουρα ξέρουμε τις δυσκολίες. Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς στη Δράμα. Η Άρενταλ παίζει ανοιχτές άμυνες και γρήγορο χάντμπολ, είναι μια ομάδα που παραδοσιακά βρίσκεται ψηλά στο πρωτάθλημα με τίτλους και διακρίσεις».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P