Κατηγορίες
Super League 2

Άλλη μια νίκη και δεύτερη θέση για τον Μακεδονικό

Ο Μακεδονικός επικράτησε της Καβάλας με 4-2 στο στάδιο της Νέας Ευκαρπίας, για την 5η αγωνιστική της Super League 2. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το 20’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Καβάλας μπήκε καλύτερα στο ματς, μείωσε το σκορ, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρουν ξανά το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο ΑΟΚ στη συνέχεια μείωσε στο 70’ σε 3-2, όμως ένα λεπτό μετά έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Ίτσιος για φάουλ στον Λεωνιδόπουλο. Το τελικό 4-2 γράφτηκε στο 90+3′ με τον Τοπαλίδη.

Έτσι, το συγκρότημα του Στέλιου Μαλεζά έφτασε στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς, δύο λιγότερους από την ΑΕΛ, που αγωνίζεται αύριο στον Βόλο με την τοπική Νίκη.

Το φιλμ

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τελική στο 4’, όταν η μπάλα έφτασε στον Γιακουμάκη και εκείνος επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αστρά. Ο ΑΟΚ στο επόμενο δίλεπτο του ματς δημιούργησε δύο προϋποθέσεις, όμως και στις δύο είχε καλή αντίδραση ο Ταλιχμανίδης. Αρχικά με έξοδο πρόλαβε τη μακρινή μπαλιά που προοριζόταν στον Παπαδόπουλο, ενώ στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Μακεδονικού μπλόκαρε σταθερά.

Στο 10’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Τσουκάνης πέρασε την πάσα στον Ταβάρες, ο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέτσε και η διαιτητής Αντωνίου καταλόγισε πέναλτι. Ο παθών από την άσπρη βούλα νίκησε τον Αστρά για το 1-0 στο 12’.

Δύο λεπτά μετά, ο Μακεδονικός έχασε καλή στιγμή για δεύτερο γκολ. Ο Παναγιωτούδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πέδρο Λούκας ανενόχλητος αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Στο 17’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Ταβάρες επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Αστράς απομάκρυνε, ο Ραμίρεζ πήρε το ριμπάουντ όμως το σουτ του σταμάτησε στον γκολκίπερ της Καβάλας και στην επαναφορά ο Γιακουμάκης σε κενή εστία σημείωσε το 2-0.

Οι «πράσινοι» στο 31’ έχασαν μεγάλη στιγμή και για τρίτο γκολ. Ο Ταβάρες ελίχθηκε από τα αριστερά της περιοχής, πάτησε μέσα και έβγαλε τη συρτή πάσα στον Γιακουμάκη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Αστράς με ωραία απόκρουση γλίτωσε το γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μια ευκαιρία για τον Μακεδονικό. Ο Παντεκίδης εκτέλεσε το φάουλ λίγο μέτρα έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Αστρά στο 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και μείωσαν στο 49’ σε 2-1. Ο Παπαδόπουλος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον ΑΟΚ. Δύο λεπτά μετά, ο Λέλεκας από το ύψος του πέναλτι αστόχησε με πλασέ.

Στο 53’ οι γηπεδούχοι αύξησαν ξανά τη διαφορά των δύο τερμάτων. Ο Ταβάρες ελίχθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη συρτή σέντρα στον Γιακουμάκη, ο οποίος από κοντά έγραψε το 3-1.

Στο 66’ οι κόντρες ευνόησαν τον Χάσεκ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Αστράς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Η Καβάλα στο 70’ μπήκε ξανά στο ματς, όταν ο Μάντιτς βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-2). Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο ΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ίτσιος για φάουλ που έκανε στον Λεωνιδόπουλο. Από το κερδισμένο φάουλ, ο Τοπαλίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αστρά.

Ο ΑΟΚ έχασε ακόμη μια στιγμή στο 83’, όταν ο Μάντιτς με σουτ εκτός περιοχής, προσπάθησε να νικήσει τον Ταλιχμανίδη, αλλά ο γκολκίπερ του Μακεδονικού έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.

Για να φτάσουμε στο 90+3’, όπου κλείδωσε η νίκη. Ο Τοπαλίδης αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα στην εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε και έγραψε το τελικό 4-2.

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Τσουκάνης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (89’ Χασάνογλου), Ραμίρεζ (89’ Αλμύρας), Γιακουμάκης (64’ Χάσεκ), Ζαφειράκης (64’ Κουιρουκίδης), Ταβάρες (76’ Καρτάλης)

Καβάλα (Νίκος Καραμπετάκης): Αστράς, Κατσούρι (78’ Δερμιτζάκης Π.), Ίτσιος, Σμίλτος (46’ Λέλεκας), Πάσαγκιτς, Δημητριάδης, Μέτσε (60’ Σπανουδάκης), Γαβριηλίδης, Κασέμι (46’ Μάντιτς), Παπαδόπουλος, Γκέκας (60’ Ομπιόχα)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΛ 4 4 0 0 11 2 9 12
2 Μακεδονικός 5 3 1 1 9 5 4 10
3 ΠΑΣ Γιάννινα 5 3 1 1 6 5 1 10
4 ΠΑΟΚ Β 5 2 2 1 7 5 2 8
5 Καμπανιακός 5 2 0 3 5 6 -1 6
6 Ηρακλής 5 1 2 2 3 6 -3 5
7 Διαγόρας Ρόδου 5 1 2 2 2 5 -3 5
8 Νίκη Βόλου 4 0 3 1 2 4 -2 3
9 Καβάλα 5 0 3 2 5 8 -3 3
10 Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 5 0 2 3 1 5 -4 2

*με στοιχεία από το makedonikos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P