Κατηγορίες
Super League 1

Δεν υπήρξε νικητής στο ντέρμπι της Opap Arena (vids)

Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην OPAP Arena, για την 8η αγωνιστική της Super League. Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει τον ΠΑΟΚ συγκάτοικο με τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ “έπιασε” τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση με 15 βαθμούς. Το ματς είχε ένταση, γρήγορο ρυθμό, αλλά και διαφορετική εικόνα στα δύο ημίχρονα.

Το φιλμ

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει νωρίτερα τέρμα, όταν στο 14ο λεπτό ο Οζντόεφ είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι.

Στην επόμενη όμως φάση, ο “δικέφαλος” της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με τον Μπάμπα. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε μια αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά νίκησε τον Στρακόσα (0-1).

Η ΑΕΚ άργησε να βρει ρυθμό, αλλά όταν το κατάφερε, ισοφάρισε γρήγορα. Στο 25′, ο Πιερό, αφού πρώτα “έπιασε” στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ, σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Ένωση προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο, με τον Λαμέλα να δημιουργεί κινδύνους, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές στην άμυνα και να μην επιτρέπουν μεγάλες φάσεις. Η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να πιέσει, αλλά οι οργανωμένες άμυνες και των δύο πλευρών δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Ο Ζίβκοβιτς και ο Κοϊτά ήταν οι πιο δραστήριοι για τον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες.

Η μεγαλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε για την ΑΕΚ στο 80′, όταν ο Λαμέλα προσπάθησε να απειλήσει με ατομικές ενέργειες, αλλά το σουτ του Γκατσίνοβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή, κατέληξε άουτ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα του με τις αλλαγές του Τάισον, Κωνσταντέλια και Καμαρά, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαφοροποιήσουν το σκορ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να φεύγει αήττητος από την Αθήνα, ενώ η ΑΕΚ διατηρεί επαφή με την κορυφή του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75′ Οντουμπάτζο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος, Περέιρα (75′ Πινέδα), Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία (76′ Μαρσιάλ), Λαμέλα (82′ Γκατσίνοβιτς), Κοϊτά, Πιερό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα (63′ Κόλεϊ), Σβαμπ, Οζντόεφ (75′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89′ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (62′ Μπράντον), Μουργκ (75′ Κωνσταντέλιας).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P