Κατηγορίες
Basket

Αήττητος και με αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ στο FIBA Europe Cup μετά τη νίκη επί της Σολνόκι (vid)

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στο FIBA Europe Cup μετά από 17 χρόνια έγινε με χαμηλές προσδοκίες, καθώς η ομάδα δεν είχε ακόμη σαφή εικόνα των δυνατοτήτων της, ούτε της δυσκολίας της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά, με τη νίκη του επί της Σολνόκι με 82-66 στο «παλατάκι» (παρουσία και του νεοαποκτηθέντος Άλεξ Αντετοκούνμπο), ο ΠΑΟΚ άνοιξε την όρεξή του, έχοντας πλέον 3/3 νίκες στη φάση των ομίλων.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την πρωτιά στον όμιλό του και συνεχίζει να ελέγχει τη μοίρα του, με στόχο την απευθείας πρόκριση στους «16» ως πρώτος, αποφεύγοντας τα σενάρια που περιλαμβάνουν τους καλύτερους δεύτερους. Παράλληλα, η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι ανέκτησε ψυχολογία, μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανιώνιο.

Οι επόμενοι αγώνες του ΠΑΟΚ είναι καθοριστικοί. Το Σάββατο (26/10) αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Basket League και ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Λίμπουργκ την Τετάρτη (30/10), για την έναρξη του δεύτερου γύρου στο FIBA Europe Cup.

Στο παιχνίδι με τη Σολνόκι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ισορροπημένα (6-6 στο 3ο λεπτό), αλλά ακολούθησε ένα μικρό ξέσπασμα που τον έφερε μπροστά με 24-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, με τρίποντα του Παπαδάκη και του Περσίδη, ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (30-19). Παρά την αντίδραση της Σολνόκι και τη μείωση της διαφοράς, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 41-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 51-33 και στη συνέχεια έφτασε σε διαφορά 26 πόντων (62-36 στο 29’), εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη. Αν και η Σολνόκι μείωσε προσωρινά με ένα σερί 10-0 (73-59), η ομάδα του Καντσελιέρι διατήρησε τον έλεγχο και πήρε τελικά τη νίκη με 82-66.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P