Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στα τελευταία 20 λεπτά πήρε… μπρος ο ΠΑΟΚ και “γύρισε” από το 0-2! (vids)

O ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο του βαθμό στον 3ο αγώνα της League Phase του Europa League, ισοφαρίζοντας τη Βικτόρια Πλζεν στο τέλος με σκορ 2-2, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τρόπο να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, χαρίζοντας στους φιλάθλους μια συναρπαστική επιστροφή και τον πρώτο τους βαθμό στη φάση των ομίλων.

Στο 70’, και μετά την αποβολή του Ντουέ, ο Δικέφαλος αφυπνίστηκε, πίεσε, ισοφάρισε σε 2-2 και θα μπορούσε ακόμα και να πάρει τη νίκη αν είχε ένα με δύο λεπτά ακόμα στο ματς!

Το φιλμ

Η Βικτόρια Πλζεν μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ και, παρά τις προσπάθειες του Κοτάρσκι, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Αντού (0-1). Η οργανωμένη άμυνα της Πλζεν και η ταχύτητα των επιθετικών τους δυσκόλεψαν αφάνταστα τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά οι επιλογές στο επιθετικό τρίτο δεν απέδωσαν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίμασε πολλές αλλαγές στις θέσεις και στους ρόλους των παικτών του, όμως η έλλειψη συνοχής ήταν εμφανής. Στο 36ο λεπτό, η Βικτόρια Πλζεν έκανε το 0-2 με τον Χίρκα να εκτελεί εύστοχα από κοντά μετά από μια ασταθή αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να αναζητά τρόπους να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό και να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο με αποφασιστικότητα και πίεσε περισσότερο. Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο 67ο λεπτό, ρίχνοντας στο γήπεδο τους Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι και Μπάμπα, ελπίζοντας να φέρει φρεσκάδα στην ομάδα του.

Στο 70ό λεπτό, ο αγώνας πήρε νέα τροπή, όταν η Πλζεν έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντουέ για σκληρό φάουλ στον Τισουντάλι. Αυτό έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ, που άρχισε να πολιορκεί την εστία των Τσέχων.

Στο 84ο λεπτό, ο Τισουντάλι έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση, μειώνοντας το σκορ σε 1-2 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντεσπόντοφ. Το γκολ αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που άρχισαν να πιστεύουν σε μια πλήρη ανατροπή.

Η πίεση συνεχίστηκε και η άμυνα της Πλζεν έδειχνε να λυγίζει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση. Ήταν το 93ο λεπτό όταν ο Μπάμπα, με εξαιρετική κεφαλιά, νίκησε τον τερματοφύλακα της Πλζεν, φέρνοντας το σκορ στο 2-2. Το γκολ αυτό σφράγισε την ηρωική επιστροφή του ΠΑΟΚ, που κατάφερε να σώσει έναν πολύτιμο βαθμό παρά το κακό ξεκίνημα.

Παρά την απογοητευτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και αντοχές, καταφέρνοντας να αποσπάσει την ισοπαλία. Ο Λουτσέσκου βρήκε λύσεις από τον πάγκο, ενώ οι Ντεσπόντοφ και Τισουντάλι αποδείχθηκαν καταλυτικοί για την ανατροπή.

Ωστόσο, τα αμυντικά προβλήματα συνεχίζουν να ανησυχούν τον Ρουμάνο τεχνικό, με τα εύκολα λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης να κοστίζουν ακριβά.

Η ισοπαλία αυτή δίνει στον ΠΑΟΚ μια ανάσα, αλλά τα περιθώρια στενεύουν. Οι επόμενες αναμετρήσεις θα είναι καθοριστικές για την ευρωπαϊκή του πορεία.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Κοτάρσκι, Σάστρε (66’ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76’ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (66’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (66’ Τισουντάλι)

Βικτόρια Πλζεν (Μίροσλαβ Κούμπεκ):Γεντλίτσκα, Χάβελ, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Καντού, Κάλβαχ Σοϊκα (77’ Τσέρβ), Σουλτς, Βίντρα (61’ Γίρκα), Άντου (73’ Χέιντα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P