Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ξεκίνησε δυνατά αλλά υπέστη βαριά ήττα ο Παναθηναϊκός (vids)

Σε ένα βράδυ που έμοιαζε πολλά υποσχόμενο, ο Παναθηναϊκός υπέστη βαριά ήττα από την Τσέλσι με 1-4 στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Conference League.

Οι Άγγλοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους “πράσινους” όμως να ξεκινούν δυνατά στο ματς και ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, είχε αρκετές ποιοτικές επιθέσεις στα καρέ των Λονδρέζων.

Το δεύτερο μισό του ματς ήταν καταστροφικό όμως για την ελληνική ομάδα, που… παραδόθηκε στις ορέξεις της ομάδας του Έντσο Μαρέσκα, και μοιραία το σκορ έφτασε σε μεγάλα επίπεδα.

Το φιλμ

Η Τσέλσι, παρότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυναμικά και να χάνουν σημαντική ευκαιρία στο 20’, όταν η κεφαλιά του Γεντβάι αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Γιόργκενσεν.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 22′, οι «μπλε» βρήκαν κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ζοάο Φέλιξ να συνεργάζεται άψογα με τον Μούντρικ και να ανοίγει το σκορ για την αγγλική ομάδα με κοντινό πλασέ.

Μετά το 0-1, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, και στο 49’ διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Μούντρικ να σκοράρει με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος σέντρα του Νέτο. Το 0-2 ήρθε ως αποτέλεσμα κακής αμυντικής συνεννόησης, με τους Σένκεφελντ και Κώτσιρα να μην κλείνουν σωστά τους χώρους.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε ακόμα περισσότερο, και η Τσέλσι δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στο 55′, ο Φέλιξ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 0-3 με ένα τυχερό γκολ, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από κόντρα στον Γεντβάι.

Η κατάσταση ξέφυγε για τους «πράσινους» στο 59′, όταν ο Μαντσίνι υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή, και ο Ενκουνκού ευστόχησε στο πέναλτι για το 0-4, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη των Λονδρέζων.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στο 69’ με τον Πελίστρι, ο οποίος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά από ωραία ενέργεια του Βαγιαννίδη, ολοκληρώνοντας μια σπάνια επίθεση των «πράσινων».

Στο τέλος, το αποτέλεσμα δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Η Τσέλσι κυριάρχησε και άφησε τον Παναθηναϊκό με πολλά ερωτηματικά τόσο για την αμυντική του λειτουργία όσο και για την ψυχολογία της ομάδας. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟ, ειδικά μετά το τέταρτο γκολ, ήταν έντονες, με το κυριακάτικο ματς κόντρα στον Άρη να αποκτά τώρα κρίσιμο χαρακτήρα για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άμεση ανασύνταξη αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, αλλά και για να μη χάσει την επαφή με την κορυφή.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο) : Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (60’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μαντσίνι (60’ Τετέ), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Πελίστρι (70’ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (71 Σπόραρ).

Τσέλσι (Έντσο Μαρέσκα) : Γιόργκενσεν, Μπαντιασίλε, Ντισασί, Βέιγκα, Κουκουρέγια, Φερνάντες (71’ Κασαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (77’ Τσουκβουεμέκε), Ζοάο Φέλιξ, Νέτο (62’ Τζορτζ), Ενκουνκού, Μούντρικ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P