Κατηγορίες
Super League 2

“Λύτρωση” στο 81′ για τον Ηρακλή (vids)

Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου, χάρη σε γκολ του Κούστα στο 81ο λεπτό, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ηρακλή, με την οποία έφτασε τους 8 βαθμούς, ενώ ο Διαγόρας έμεινε στους 5 έπειτα από έξι αγώνες.

Ο αγώνας ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να δοκιμάζουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου. Τα πρώτα λεπτά ήταν περισσότερο αναγνωριστικά, χωρίς μεγάλες φάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ του Κούστα στο 3ο λεπτό, το οποίο όμως δεν απείλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Ηρακλής πίεσε κάπως περισσότερο στην επίθεση, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα του Διαγόρα, η οποία φάνηκε πολύ καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη για να περιορίσει τις ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Στο 15ο λεπτό, ο Διαμαντής προσπάθησε να ανοίξει το σκορ για τον Ηρακλή με κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Διαγόρα, Τσιλιγγίρης, ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με ευκολία. Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τον Ηρακλή ήρθε στο 18ο λεπτό, όταν ο Τσιντώνης έκανε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Διαγόρα. Ο Διαγόρας προσπαθούσε επίσης να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως βρήκε απέναντί του μια άμυνα καλά οργανωμένη και αποφασισμένη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής έδειξε να μπαίνει πιο επιθετικά, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ για να πάρει το προβάδισμα. Στο 41ο λεπτό, ο Κυνηγόπουλος είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το δοκάρι. Ο Ηρακλής άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να ανεβάζει την πίεση, ωστόσο ο Διαγόρας συνέχιζε να αμύνεται σθεναρά και να κρατά το μηδέν. Στο 66ο λεπτό, ο Τσιντώνης δοκίμασε σουτ από πλάγια θέση, το οποίο κατέληξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό προέκυψε μια νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Κούστα, η οποία κατέληξε άουτ. Η επίθεση του Ηρακλή ωστόσο δεν σταμάτησε, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έχασε νέα ευκαιρία με κεφαλιά, η οποία και πάλι δεν βρήκε στόχο.

Η λύτρωση για τον Ηρακλή ήρθε στο 81ο λεπτό, με ένα φάουλ από τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Τσιριγώτη. Η εκτέλεση ήταν εξαιρετική, και ο Κούστα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με μια ακριβή κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Διαγόρα, χαρίζοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς και τον ενθουσιασμό στην εξέδρα.

Μετά το γκολ, ο Διαγόρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η κούραση και η δυναμική άμυνα του Ηρακλή δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενούμενους να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το 1-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και τον Ηρακλή να πανηγυρίζει μια πολύτιμη νίκη. Η νίκη αυτή προσφέρει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την αυτοπεποίθηση και τα απαραίτητα «καύσιμα» για τη συνέχεια, καθώς ανεβαίνει βαθμολογικά και δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Από την άλλη, ο Διαγόρας θα χρειαστεί να βελτιώσει την επιθετική του παρουσία για να μπορέσει να ανακάμψει στους επόμενους αγώνες.

Συνθέσεις

Ηρακλής (Θανάσης Στάικος): Στουρνάρας, Καλουτσικίδης (87′ Κιβρακίδης), Αναστασίου, Παπασάββας, Διαμαντής, Χάμοντ, Μπελμόντ (87′ Πατράλης), Κυνηγόπουλος, Τσιντώνης (70′ Μιράντα), Κούστα, Τσιριγώτης (79′ Χριστοδουλόπουλος)

Διαγόρας Ρόδου (Τόλης Τερζής): Τσιλιγγίρης, Παρασκευάς, Νικολής, Μπρέγκου (84′ Λιούμης), Γαρουφαλλιάς, Δημόπουλος, Ντιαλόσι, Τσιαντούλας (73′ Παπαδόπουλος), Μανωλάκης (57′ Μπλανκ Καζάου), Ολιβέρι (84′ Κοκκίνης), Μανιάς

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΛ 5 4 1 0 14 5 9 13
2 Μακεδονικός 5 3 1 1 9 5 4 10
3 ΠΑΣ Γιάννινα 5 3 1 1 6 5 1 10
4 ΠΑΟΚ Β 5 2 2 1 7 5 2 8
5 Ηρακλής 6 2 2 2 4 6 -2 8
6 Καμπανιακός 5 2 0 3 5 6 -1 6
7 Διαγόρας Ρόδου 6 1 2 3 2 6 -4 5
8 Νίκη Βόλου 5 0 4 1 5 7 -2 4
9 Καβάλα 5 0 3 2 5 8 -3 3
10 Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 5 0 2 3 1 5 -4 2
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P