Κατηγορίες
Basket

Ολυμπιακός : Από το +12 στην ήττα με 84-80 από την Μπάγερν – Ξανά απώλεια ελέγχου στο φινάλε (vids)

Ο Ολυμπιακός, αν και είχε τον έλεγχο στο ημίχρονο με προβάδισμα 12 πόντων, κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος και ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου με 84-80. Ο Κάρσεν Έντουαρντς πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με 30 πόντους, ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ πρόσθεσε άλλους 20, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή των Βαυαρών. Αυτή η ήττα φέρνει προβληματισμό στον Ολυμπιακό, καθώς έχασε ακόμα ένα παιχνίδι στο τέλος, παρά την υπεροχή του στην αρχή.

Στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα χάρη στους Παπανικολάου και Βεζένκοφ, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά για να προηγηθεί η ομάδα τους, αν και ο Μπούκερ με δύο βολές κράτησε την Μπάγερν κοντά στο σκορ (20-19). Ο Νέιπιερ και ο Βιλντόζα βοήθησαν την Μπάγερν να παραμείνει ανταγωνιστική, ενώ ένα τρίποντο του Πίτερς λίγο αργότερα έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ανακάμψει και να κλείσει το ημίχρονο με +11 (32-43).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους Βεζένκοφ και Παπανικολάου να δίνουν τον ρυθμό, φτάνοντας τη διαφορά στο +12 (37-49). Ωστόσο, η Μπάγερν, με «όπλο» την άνοδο του Έντουαρντς και τον Μπούκερ, ανέτρεψε το σκηνικό με επιμέρους 18-5, περνώντας μπροστά (55-54) και «πληγώνοντας» την αμυντική αδυναμία του Ολυμπιακού. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ισχνό προβάδισμα (59-61).

Στην τέταρτη περίοδο, ο Έντουαρντς συνέχισε το «σόου» του, και παρά τα τρίποντα των Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ που επανέφεραν προσωρινά τον Ολυμπιακό μπροστά (66-71), η ράθυμη άμυνα των Πειραιωτών έδωσε πάλι την ευκαιρία στην Μπάγερν να περάσει μπροστά με ένα σερί 9-0 (75-71). Τα τρίποντα των Ουόκαπ και Ντόρσεϊ κράτησαν τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ στο δίλεπτο πριν το τέλος (79-78), αλλά ένα μεγάλο τρίποντο του Νέιπιερ έδωσε στους Βαυαρούς το απαραίτητο «μαξιλάρι». Στα τελευταία δευτερόλεπτα, με νέο καλάθι του Έντουαρντς και άστοχα τρίποντα από τον Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός έμεινε με την πικρή γεύση της ήττας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P