Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πέρασε από τη Σουηδία ο Ολυμπιακός και “βλέπει” πρόκριση! (vids)

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύτιμη νίκη με 0-1 στην έδρα της Μάλμε, συνεχίζοντας την καλή του πορεία στη League Phase του Europa League. Με αυτή τη δεύτερη νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα του Πειραιά κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Στο 10ο λεπτό, ο Ζέλσον Μαρτίνς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν το δυνατό του σουτ βρήκε το δοκάρι της εστίας του Ντάλιν, προειδοποιώντας τη Μάλμε για την επικείμενη πίεση. Η ελληνική ομάδα φαινόταν αποφασισμένη να κυριαρχήσει και συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 30ο λεπτό, όταν ο Ζέλσον πραγματοποίησε μια εξαιρετική προσωπική ενέργεια, περνώντας δύο αντιπάλους του, και τροφοδότησε ιδανικά τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός φορ δεν αστόχησε, και με μια άμεση εκτέλεση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (0-1). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια, καθώς είχε τον έλεγχο και απείλησε περισσότερες φορές από τη Μάλμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάλμε επιχείρησε να αντιδράσει και να πιέσει περισσότερο, αλλά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και ο νεαρός τερματοφύλακας, Κωνσταντίνος Τζολάκης, παρέμειναν σε εγρήγορση. Παρά τις ευκαιρίες της σουηδικής ομάδας, ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του, ενώ οι Πειραιώτες δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν το παιχνίδι.

Στο 68ο λεπτό, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά το σουτ του σταμάτησε εντυπωσιακά από τον Ντάλιν.

Οι ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν, αλλά το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό, διατηρώντας την αγωνία για το αποτέλεσμα. Στο 81ο λεπτό, ο Ελ Κααμπί κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ντάλιν τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Μαροκινός, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι και διατηρώντας το εύθραυστο 0-1.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η Μάλμε ενέτεινε την πίεση της, προσπαθώντας να ισοφαρίσει. Οι Σουηδοί είχαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά είτε οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» είτε ο Τζολάκης ήταν πάντα στη σωστή θέση για να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Στο 90ό λεπτό, ο Τζολάκης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες, αλλά η απόδοσή του στη συνέχεια ήταν καθοριστική, αφού κατάφερε να μπλοκάρει μια τελευταία προσπάθεια της Μάλμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, εξασφαλίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτική θέση στον όμιλο, έχοντας συγκεντρώσει έξι βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές. Η εμφάνιση στη Σουηδία αποδεικνύει ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλούς στόχους στη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11’ Πιρόλα / 78’ Πιρόλα), Έσε, Μουζακίτης (78’, Κωστούλας), Ροντινέι, Tσικίνιο, Ζέλσον, Ελ Κααμπί

Μάλμε (Χένρικ Ριντστρομ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70’ Ρόσενγκρεν), Πένια, Αλί (Μπεργκ), Λουκιλί (60’ Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81’ Ρεκς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P