Κατηγορίες
Basket

Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στην Πόλη! (vids)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην Τουρκία επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 81-76, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Αν και αγωνίστηκαν χωρίς τους Παπαπέτρου, Γκριγκόνις και Μήτογλου, οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να επανέλθουν στις επιτυχίες, αφήνοντας πίσω τους τις δύο σερί ήττες και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 3-2, ισοβαθμώντας πλέον με τους Τούρκους.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κερδίζοντας γρήγορα προβάδισμα και επιβάλλοντας τον ρυθμό της. Προηγήθηκε ακόμα και με οκτώ πόντους (13-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και σταδιακά ανέβασε τη διαφορά στους έντεκα (35-46) στο ημίχρονο, αξιοποιώντας την αμυντική της συνοχή και την ψυχραιμία της στις κρίσιμες φάσεις.

Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα και έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 54-62. Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αποφασιστικά, ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα και εκμεταλλεύτηκαν ένα επιμέρους 16-3, περνώντας μπροστά με 70-65. Ωστόσο, οι «πράσινοι» αντέδρασαν, με το ματς να κρέμεται σε μια «κλωστή» μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με τρίποντο του Σλούκα και κρίσιμο καλάθι του Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά μπροστά με 77-73, αποκτώντας προβάδισμα 28’’ πριν το τέλος. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν άντεξαν στην πίεση των τελευταίων δευτερολέπτων, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με σκορ 81-76 και παίρνοντας μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P