Κατηγορίες
Super League 1

Ο Μπετανκόρ γράφει ιστορία στον Πανσερραϊκό

Ο Χεφτέ Μπετανκόρ σημείωσε γκολ για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος και έκτο για όλες τις διοργανώσεις αν υπολογίσει κανείς και την αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος που μεσολάβησε.

Ο Ισπανός επιθετικός ήδη γράφει ιστορία στην ομάδα των Σερρών, αφού γίνεται ο πρώτος που “τρέχει” τέτοιο σερί στο σκοράρισμα στο πρωτάθλημα, με τις προηγούμενες σημαντικές επιδόσεις για τα Λιοντάρια να είναι από τον Ηλία Σαββίδη τη σεζόν 1987-88 και τον Γιώργο Πανταζή το 1980-81.

Ο Ηλίας Σαββίδης το 1987-88 είχε καταφέρει να σκοράρει στις πέντε από τις έξι διαδοχικές αγωνιστικές, ενώ ο Γιώργος Πανταζής είχε ένα σερί πέντε αγωνιστικών με γκολ στις τέσσερις από αυτές και ενδιάμεσα είχε δώσει ασίστ.

Το ρεκόρ, πάντως, για την ομάδα του Πανσερραϊκού στην Α’ Εθνική/Super League είναι γκολ σε τρεις διαδοχικές αγωνιστικές, με τον Κωνσταντινίδη τη σεζόν 1966-67 να είναι εκείνος που το κατάφερε πρώτος, ενώ ο τελευταίος πριν από τον Μπετανκόρ που είχε σκοράρει ήταν ο Πασχάλης Στάικος την περσινή σεζόν από την 4η μέχρι και την 6η αγωνιστική.

Ο Πετρούνοφ των έξι γκολ

Τα έξι γκολ που έχει ο Χεφτέ Μπεντακόρ στις εννέα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν αποτελούν ρεκόρ, αφού ο Νικολάι Πετρούνοφ είχε κάνει παρόμοιο ξεκίνημα τη σεζόν 1990-91 και είχε σκοράρει έξι φορές στους πρώτους επτά αγώνες του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα. Είχε σημειώσει χατ τρικ στη νίκη (4-0) της ομάδας των Σερρών με τη Δόξα Δράμας, δύο απέναντι στην Ξάνθη (2-1) και ένα στην ισοπαλία (2-2) με τον Ολυμπιακό.

Οκτώ αγωνιστικές το ρεκόρ

Το ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής είναι οι οκτώ διαδοχικές αγωνιστικές με γκολ, επίτευγμα το οποίο έγινε από τον Γιώργο Σιδέρη το 1964-65, ο Κώστας Νικολαΐδης ισοφάρισε την επίδοση το 1967-68, ο Γιώργος Σιδέρης το επανέλαβε το 1968-69 και ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι ο τελευταίος που έβαλε το όνομα του σε αυτή την “εκλεκτή” λίστα το 1997-98.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P