Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris Masters: Πρεμιέρα με ανατροπή για Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε με set πίσω από τον Ρομπέρτο Καρβάλιες Μπαένα, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να βελτιώσει το παιχνίδι του να ανεβάσει ρυθμό και με 4-6, 6-3, 6-3 να πάρει μια δύσκολη πρόκριση για τον 2ο γύρο του Paris Masters. 

O 26χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος κάνει και την απέλπιδα προσπάθειά του για να προκριθεί στο ATP Finals αυτή την εβδομάδα, δεν ξεκίνησε καλά το ματς και χτύπησε ξανά καμπανάκι, καθώς έκανε ένα κακό game από το σερβίς και το πλήρωσε, αφού δέχτηκε το break και έμεινε πίσω με 3-2.

Ο Μπαένα είχε ένα σερί 12 κερδισμένων πόντων σ’ αυτό το διάστημα και σ’ αυτά τα 3 συνεχόμενα games που πήρε, από το 1-2 στο 4-2. Ο Τσιτσιπάς άρχισε να ανεβαίνει από το τέλος του 1ου σετ, δημιουργώντας τα πρώτα break points του στο 10ο game, όμως ο Ισπανός άντεξε και υπερασπίστηκε στο σερβίς του, για να κλείσει το σετ στο 6-4.

Η αρχή πάντως είχε γίνει για τον Τσιτσιπά, που έκανε τελικά το break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και προηγήθηκε με 2-0. Παρότι έδειξε νέα χαλάρωσε και υπέστη και εκείνος break στο 2-1, απάντησε άμεσα και ανέκτησε τον έλεγχο του σετ, φτάνοντας στο 4-1. Δεν απειλήθηκε ξανά σ’ αυτό το σετ από τη θέση του σέρβερ και έκανε με love service game το 6-3 λίγο αργότερα.

Και στο αποφασιστικό σετ ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του ο Στέφανος, ο οποίος και πάλι βρήκε break στο ξεκίνημα και έκανε το 2-0. Στο 4ο game αντιμετώπισε ένα break point, ενώ στο 8o game κινδύνεψε ακόμα περισσότερο, αφού βρέθηκε στο 15-40. Έσβησε όλες τις ευκαιρίες του Ισπανού και τελικά επισφράγισε τη νίκη με δικό του break στο 9ο game (6-3), ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί η 2η ώρα αγώνα.

Αυτή ήταν η 43η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά, που παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Μπαένα (4-0).

Ο Τσιτσιπάς έχει καλή παράδοση στο Μπερσί και τα δυο προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Χρειάζεται μια πολύ καλή πορεία, τουλάχιστον ανάλογη αν όχι καλύτερη, ώστε να μπορεί να ελπίζει σε είσοδο στο ATP Finals για 6η διαδοχική χρονιά, αφού έχει μείνει πίσω στο Race, στη 12η θέση.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Nuno Borges και Alejandro Tabilo, την Τετάρτη.

*με στοιχεία από το Tennis24 και Tennisnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P