Κατηγορίες
Αθλήματα

Αθλήτρια υψηλού επιπέδου η 17χρονη Αλίνα Κουρούση, απέσπασε ένα ακόμη μετάλλιο!

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε για ακόμα μία φορά η Αλίνα Κουρούση του Απόλλωνα Βριλησσίων, που έφτασε για τέταρτη φορά φέτος σε τελικό Ευρωπαϊκό Κυπέλλου νεανίδων U17.

Πέρασε από τις πουλ με 5 νίκες και 1 ήττα και προκρίθηκε απευθείας στον γύρο των 64. Στη συνέχεια νίκησε κατά σειρά τη Βουλγάρα Βλάσεβα (15-11) και τη Σλοβένα Λεμπενίκνικ (15-2) και εξασφάλισε θέση στις 16 καλύτερες. Στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα νίκησε με 15-5 τον ελληνικό «εμφύλιο» απέναντι στη 13χρονη Αγγελική Γλυκή (Ηλυσιακός ΑΟ). Με το ίδιο σκορ νίκησε την Τουρκάλα Μπέρα Κιουρέκ και εξασφάλισε θέση στην τετράδα. Στον ημιτελικό νίκησε την Πολωνή Αμέλια Σίβεκ με 15-8 και λύγισε μόνο στον μεγάλο τελικό από την Ιρμάκ Σενόγλου με 15-11.

Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της Κουρούση από την αρχή της φετινής σεζόν, μετά το χρυσό στην Τιφλίδα και τα δύο αργυρά σε Κωνσταντινούπολη και Σόφια. Η 16χρονη με αυτή την εμφάνιση θα παραμείνει στο Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης U17 ανεξάρτητα από την έκβαση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων στην Αττάλεια.

Πολύ ελπιδοφόρες εμφανίσεις έκαναν και οι δύο 13χρονες Αγγελική Γλυκή (Ηλυσιακός ΑΟ) και Ελεονόρα Γριμπαβιώτη (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) που κατέκτησαν τη 12η και τη 14η θέση.

Πέρασαν από τις πουλ με 5/1 και 4/1 νίκες/ήττες αντίστοιχα και στη φάση των νοκ-άουτ σημείωσαν δύο διαδοχικές νίκες, προτού ηττηθούν από την Κουρούση και την Κιουρέκ αντίστοιχα.

Εκτός συνέχειας από τη φάση των πουλ έμειναν η Βικτώρια-Καρολίνα Λιβανού (ΑΟ Ασπίδα), η Ηλέκτρα Παπαγεωργίου (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Δέσποινα Βάλαρη (ΑΕΚ) που κατέκτησαν την 85η, 91η και 92η θέση αντίστοιχα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected