Μια ακόμη μια Διεθνής διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τις ελπίδες της Ελληνικής Σκοποβολής. Οι Έλληνες Έφηβοι κάτω των 18 ετών, κατέκτησαν σήμερα (13/2) το Ασημένιο μετάλλιο στο Τρίο του Αεροβόλου Τουφεκιού.
Το αγώνισμα Τρίο, είναι ομαδικό. Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις αθλητές των οποίων το σκορ αθροίζεται. Δύο βαθμοί καταλογίζονται στην ομάδα που κερδίζει κάθε προσπάθεια. Η ομάδα που φθάνει πρώτη στους δώδεκα (12) βαθμούς κατακτά τη νίκη.
Στον προκριματικό οι Έλληνες έφηβοι, Άγγελος–Στυλιανός Σαραντάκης (314,0), Κωνσταντίνος Σόβολος (313,3) και Αντώνης Άμαντος (309,0) κατέλαβαν τη Δεύτερη θέση με συνολικό σκορ 936,3 και προκρίθηκαν στον ένα (2ο) ημιτελικό απέναντι στην ομάδα της Πολωνίας που τερμάτισε τρίτη (927,7).
Η πρόκριση στον τελικό
Οι πιθανότητες διάκρισης για του νεαρούς σκοπευτές της Ελλάδος ήταν πλέον ορατές. Η νίκη θα εξασφάλιζε το Ασημένιο μετάλλιο και θα τους έστελνε στην τελική αναμέτρηση για το Χρυσό. Με την ήττα θα περιορίζονταν στο Χάλκινο.
Άμαντος, Σαραντάκης και Σόβολος επικράτησαν της Πολωνικής ομάδας και βρέθηκαν να διεκδικούν το Χρυσό Μετάλλιο απέναντι στην ομάδα της Ουγγαρίας.
Η συγκλονιστική μάχη του Τελικού
Η ψυχή των Ελλήνων εφήβων φάνηκε στον Τελικό. Οι Ούγγροι μπήκαν δυνατά κερδίζοντας τις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις και διαμορφώνοντας το σκορ σε 8-0.
Η διαφορά που δημιουργήθηκε μεγάλη. Η Ελληνική ομάδα όμως ανέκαμψε κερδίζοντας την επόμενη σειρά, ενώ με ισοπαλία στη μεθεπόμενη και δύο συνεχόμενες νίκες έφερε το σκορ στο 11-7.
Παρότι οι Έλληνες υπερκέρασαν το συντριπτικό εις βάρος τους αποτέλεσμα, οι Ούγγροι χρειάζονταν έναν μόλις βαθμό για το Χρυσό μετάλλιο.
Σε σημεία σαν και αυτό, έχει και η τύχη το ρόλο της.
Οι Έλληνες πάλεψαν, κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με μια ακόμη Ευρωπαϊκή διάκριση!