Κατηγορίες
Super League 2

Διαγόρας – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-0: «Χρυσή» κεφαλιά και +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τα play out του 1ου ομίλου της Super League 2 ο Διαγόρας Ρόδου, που επικράτησε 1-0 του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου χάρη σε γκολ του Στέργιου Δημόπουλου στο 3ο λεπτό. Αυτή η νίκη, σε συνδυασμό με την ισοπαλία ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Καβάλα, επέτρεψε στους «κυανέρυθρους» να αποσπαστούν στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αποκτώντας πλεονέκτημα στη «μάχη» της παραμονής.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα πολύ νωρίς. Στο 3’, ο Δημόπουλος εκμεταλλεύτηκε άψογα εκτέλεση στημένης φάσης και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Καραγκιόζη, γράφοντας το 1-0 για τον Διαγόρα.

Μετά το γρήγορο προβάδισμα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας για την ισοφάριση. Ο Εθνικός είχε την κατοχή και πολιόρκησε την περιοχή του Διαγόρα, ωστόσο δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες. Στο 54’ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με απρόσμενο τρόπο, όταν σε προσπάθεια απομάκρυνσης, ο Μανιάς παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Ο Διαγόρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και στο 60’ είχε καλή στιγμή με τον Μανιά, αλλά ο Καραγκιόζης έδειξε ετοιμότητα και απέκρουσε. Ο Εθνικός απείλησε στο 71’ με τον Νταϊλάνι, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ, ενώ στο 79’ ο Παπατόλιος επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως δεν βρήκε στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 80’, όταν ο Κριμιτζάς σούταρε, αλλά ο Τσιλιγγίρης μπλόκαρε με ασφάλεια, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Διαγόρας πήρε το «τρίποντο» που τον απομάκρυνε από τις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου παρέμεινε τελευταίος στη βαθμολογία και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Διαγόρας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ Β’, ενώ ο Εθνικός υποδέχεται τη Νίκη Βόλου, ψάχνοντας απεγνωσμένα βαθμούς.

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Τόλης Τερζής) : Τσιλιγγίρης, Παρασκευάς (84’ Αλμπάνης), Σταματούλλας (60’ Χνάρης), Νικόλης (60’ Μανωλάκης), Ντιαλόσι, Δημόπουλος, Αγουάδο (16’ λ.τ. Γαρουφαλιάς), Φαϊτάκης (84’ Αμπουντού), Τσιαντούλας, Σαλίνας, Μανιάς

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Καραγκιόζης, Δαλιανόπουλος (57’ Κόλα), Μακρυδάκης, Γιαλαμίδης, Τουλίκας Β. (66’ Σαμπανίδης), Μπάλλας (77’ Νότας), Παπατόλιος, Μπούζας, Βουκελάτος (57’ Νταϊλάνι), Γαϊτανίδης (77’ Κριμιτζάς), Ομπιόχα

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Νίκη Βόλου 19 4 10 5 21 22 -1 12
2 Διαγόρας Ρόδου 19 4 7 8 8 18 -10 11
3 ΠΑΟΚ Β 18 6 2 10 21 25 -4 10
4 Καβάλα 19 2 7 10 12 29 -17 7
5 Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 19 1 5 13 8 24 -16 4

*φωτ. xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected