Η Βέροια ζωντάνεψε το απόγευμα του Σαββάτου, με το κέντρο της πόλης να πλημμυρίζει από κόσμο, χρώματα και μουσικές. Μετά από 35 χρόνια, η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση επέστρεψε, μετατρέποντας την πόλη σε ένα ξέφρενο πανηγύρι χαράς και δημιουργικότητας.
Παρέλαση γεμάτη ρυθμό και φαντασία
Ξεκινώντας από την πλατεία Ωρολογίου και καταλήγοντας στην Ελιά, η καρναβαλική πομπή γέμισε τους δρόμους με σερπαντίνες, κομφετί και ξέφρενο κέφι. Με παρουσιαστή τον Θέμη Γεωργαντά και μουσικές επιλογές από τους DJ’s Jenny Tsiko και Staif, το καρναβάλι απογείωσε τη διάθεση μικρών και μεγάλων.
Άρματα και ομάδες που ξεχώρισαν
Το άρμα «Μέσιε Ροδάκινος» τίμησε το εμβληματικό φρούτο της περιοχής, ενώ το άρμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρόσθεσε μια γαστρονομική πινελιά στη γιορτή. Καρναβαλιστές κάθε ηλικίας εντυπωσίασαν με τις στολές και τα θεματικά τους άρματα: οι «MAMAZING Carnivals» του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό «ΜΑμΑ» έστειλαν μήνυμα συμπερίληψης, οι «Καπεταναραίοι» του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου αναβίωσαν παραδοσιακά έθιμα, ενώ ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου μοίρασε φρέσκα μαρούλια και οι ζαχαροπλάστες κέρασαν το διάσημο Ρεβανί Βεροίας.
Με ιδιαίτερη φαντασία, οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν τον «Κύβο του Ρούμπικ», η σχολή χορού Σοφίας Αντωνιάδου μάγεψε το κοινό, ενώ οι Πόντιοι του Μακροχωρίου γέμισαν τον ουρανό με «Χαρταετούς». Οι μικροί χορευτές της σχολής Μελίνας Παπαδοπούλου έφεραν μια δόση κλασικού μπαλέτου, ενώ το ΚΔΑΠ Φρουτοπία γέμισε τη Βέροια με μαγεία από τον κόσμο του Χάρι Πότερ.
Γέλιο, χιούμορ και αστείρευτο κέφι
Από την παρέλαση δεν έλειψε το χιούμορ: οι «Πεψεκασμένοι» και οι «Ρεμπέτες» σκόρπισαν γέλιο, οι Πρόσκοποι εμφανίστηκαν ως «Σφουγγαρίστρες», ενώ οι «Ζουλού» του Τριποτάμου πρόσθεσαν εξωτική νότα στο γλέντι. Οι «Πειρατές», τα «Στρουμφάκια» και οι «Σπουδαίοι Επιστήμονες» έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα, αποδεικνύοντας πως το καρναβάλι είναι μια γιορτή για όλους.
Η βραδιά συνεχίστηκε στην Ελιά και τα καταστήματα της πόλης, με ζωντανή μουσική και γλέντι μέχρι το πρωί. Η Βέροια έδειξε πως το καρναβάλι της δεν είναι απλώς μια επιστροφή στο παρελθόν, αλλά μια παράδοση που ήρθε για να μείνει!
Δείτε φωτογραφίες στο pliroforiodotis.gr