Η Κηφισιά έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την άνοδο στη Super League, επικρατώντας με 0-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play-off της Super League 2. Η ομάδα του Σεμπαστιάν Λέτο εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ που πέτυχε στο 3ο λεπτό και διαχειρίστηκε άψογα το υπόλοιπο παιχνίδι, παίρνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Το παιχνίδι
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Κηφισιά, καθώς μόλις στο 3’ μετά από πλάγιο του Σιλά και λανθασμένη απομάκρυνση του Αυλωνίτη, ο Σιμόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα Γιαννακόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 11’ από τον Σκαφίδα.
Η συνέχεια του αγώνα ήταν σκληρή, με έντονες μονομαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα. Η Κηφισιά έφτασε κοντά στο 0-2 με τον Τζίμα στο 12’ και τον Μάναλη στο 19’, ωστόσο ο Σκαφίδας απέτρεψε τον κίνδυνο.
Ο Πανιώνιος απάντησε με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 36’ όταν ο Γεμιστός σούταρε πάνω από την εστία. Στο 45’ ο Μάναλης βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Βιγιαφάνες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος πίεσε για την ισοφάριση, με τον Πότσι να δοκιμάζει κεφαλιά στο 59’ και τον Γεμιστό να μην προλαβαίνει να εκτελέσει σωστά στο 47’. Στο 79’ η Κηφισιά έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν ο Μάναλης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά ο Σκαφίδας απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του.
Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Λέτο κράτησε με ψυχραιμία το προβάδισμα, ενώ η άμυνά της σταμάτησε τις επιθέσεις του Πανιωνίου, με αποκορύφωμα το σωτήριο τάκλιν του Σαραμαντά στο 84’.
Με αυτή τη νίκη, η Κηφισιά έφτασε τους 29 βαθμούς και έκανε άλμα για την πρωτιά, αφήνοντας την Καλαμάτα στους 25. Ο Πανιώνιος, από την άλλη, έμεινε στους 17 και οι ελπίδες του για την άνοδο λιγοστεύουν δραματικά.
Συνθέσεις
Πανιώνιος (Νώντας Κουτρομάνος) : Γιαννακόπουλος (11′ λ.τ. Σκαφίδας), Αυλωνίτης (57′ λ.τ. Μαζουλουξής), Πότση, Κολοβός, Γεμιστός (57′ Γιάκοβλεφ), Τσέργας (57′ Στούπης), Νοικοκυράκης (81′ Αλεξανδράκης), Τσερίσεφ, Τσορνομάζ, Σαραμαντάς, Βενάρδος
Κηφισιά (Σεμπαστιάν Λέτο) : Ξενόπουλος, Σιμόν, Σιλά, Μποτία, Βιγιαφάνες (60′ Πόμπο), Κυριόπουλος (60′ Παντελίδης), Ντίας, Τζίμας (22′ λ.τ. Πολέτο), Τζίνο (60′ Εμπό), Μάναλης (90′ Σωτηράκος), Ούγκο Σόουζα
ΑΓ | Ν | Ι | Η | ΓΥ | ΓΚ | +/- | Β | ||
1 | Κηφισιά | 2 | 2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 | 29 |
2 | Καλαμάτα | 1 | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 | 25 |
3 | Πανιώνιος | 2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 3 | -3 | 17 |
4 | Αιγάλεω | 2 | 1 | 0 | 1 | 1 | 1 | 0 | 15 |
5 | ΠΑΕ Ηλιούπολη | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | -1 | 10 |