Η Ανθή Κυριακοπούλου ήταν η πρώτη ελληνική παρουσία σε δρομικά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, που ξεκίνησε σήμερα στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.
Η 32χρονη αθλήτρια προσπάθησε να κυνηγήσει το φετινό της ρεκόρ και το κατάφερε, αφού τερμάτισε τα 1.500 μ. σε 4.25.82 και κατέλαβε την όγδοη θέση στη σειρά της.
Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου μετά τα πρώτα μέτρα της κούρσας επέλεξε να μπει μπροστά για να δώσει το ρυθμό της. Απόφαση που τη βοήθησε να ξεπεράσει το φετινό της ρεκόρ.
Η αθλήτρια στα τελευταία 500 μ. δέχθηκε την αντεπίθεση από τις υπόλοιπες αθλήτριες, κάποιες μικροκλωτσιές και δεν μπόρεσε να κάνει και η ίδια την αλλαγή. Έτσι, τερμάτισε στην όγδοη θέση και στην 22η στο σύνολο των τριών σειρών. Την πρόκριση στον τελικό πήραν οι τρεις πρώτες από τις τρεις προκριματικές σειρές.
Η Κυριακοπούλου δεν έμεινε ικανοποιημένη με την εμφάνισή της, αφού περίμενε μια πολύ καλύτερη επίδοση: “Δεν φοβήθηκα την κούρσα. Είχα το χειρότερο χρόνο στη σειρά μου, οπότε έπρεπε να μπω μπροστά, να κάνω τη δική μου τακτική. Ξέραμε ότι οι πιο γρήγορες αθλήτριες θα πήγαιναν αργά, καθώς περνούσαν οι τρεις πρώτες, και θα έκαναν αλλαγή στο τέλος, οπότε έπρεπε να καλύψω κάποια μέτρα. Δεν μου βγήκε, όμως. Η επίδοση δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου. Πρέπει να κοιτάξω να δω τι γίνεται γιατί οι προπονήσεις μου ήταν πάρα πολύ καλές, αλλά δεν βγαίνουν στους αγώνες. Πρέπει να δω τι φταίει.
Δεν είχα άγχος. Περισσότερο άγχος είχα στα μίτινγκ και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μάλλον δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είμαι στο Ευρωπαϊκό. Θυμόμουν τα λόγια του κ. Μελέτογλου, δηλαδή να το ευχαριστηθούμε, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μπήκα με αυτοπεποίθηση, αλλά το σώμα μου δεν με βοηθάει. Τώρα κλείνει ο κλειστός, κάνουμε επανεκκίνηση και πάμε για τον ανοιχτό”.
Χαμένη ευκαιρία για τον Αντώνη Μέρλο
Ο Αντώνης Μέρλος έχασε σήμερα την ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει για πρώτη φορά τη συμμετοχή του σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού, στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.
Ο 27χρονος αθλητής έμεινε στα 2,18 μ. σε έναν αγώνα, όπου θα μπορούσε να είχε φύγει με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο άλτης του Θοδωρή Δόση από τα δοκιμαστικά έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να ανέβει ψηλά. Ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,08 μ., πέρασε με την πρώτη τα 2,13 μ. και με την τρίτη τα 2,18 μέτρα.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 2,23 μ. με τον αθλητή να έχει πολύ υψηλό άλμα, αλλά να ρίχνει τελικά τον πήχη και να φεύγει νωρίτερα από ότι θα ήθελε από τον αγώνα. Κάπως έτσι κατέλαβε τη 13η θέση στο σύνολο, με την οχτάδα του τελικού να κλείνει στα 2,18 μ., αφού μόλις έξι άλτες πέρασαν τα 2,23 μέτρα.
Η σημερινή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του αθλητή σε Ευρωπαϊκό κλειστού, καθώς πριν δύο χρόνια μετείχε στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης όπου είχε ξεπεράσει τα 2,14 μέτρα.